Služba za strateško planiranje, razvoj i projekte

Razvoj združenog diplomskog studija softverskog inženjerstva Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Katoličkog sveučilišta Pázmány Péter iz Budimpešte

Projekt se temelji na izuzetnom gospodarskom potencijalu informacijsko-komunikacijskog (ICT) sektora u Republici Hrvatskoj. Diplomski studij softverskog inženjerstva će se razvijati u sektorski prioritetnim područjima jer je, prema Strategiji pametne specijalizacije RH, „najveći potencijal rasta i zapošljavanja prepoznat u računalnom programiranju, savjetovanju i s njima povezanim djelatnostima“. Projekt je povezan s Operativnim programom „Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020“, a sastoji se od razvoja, inicijalne akreditacije i operativnog postavljanja novog, međunarodno kompetitivnog združenog studija softverskog inženjerstva do akademske godine 2020/2021. koji će se izvoditi na engleskom jeziku. Projekt se provodi u suradnji sa Katoličkim sveučilištem Pázmány Péter u Budimpešti te u partnerstvu s tvrtkom Oracle Hrvatska d.o.o. za informatičke tehnologije (drugim svjetskim proizvođačem softvera).

Osnovni podaci:

 • Naziv projekta: Razvoj združenog diplomskog studija softverskog inženjerstva Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Katoličkog sveučilišta Pázmány Péter
 • Naziv poziva: Internacionalizacija visokog obrazovanja
 • Referenca: UP.03.1.1.02.0033
 • Voditelj projekta: stuč.spec.crim. Martina Tolić
 • Ukupna vrijednost projekta: 1.713.703,73 kn
 • Iznos EU potpore: 1.713.703,73 kn
 • Početak izvedbe projekta: 10. listopada 2018.
 • Kraj izvedbe projekta: 09. listopad 2020.
 • Program: Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020
 • Izvor financiranja: Europski socijalni fond

Ciljevi projekta:

 1. Razvoj i priprema novog, međunarodno kompetitivnog studija koji će omogućiti obrazovanje i osposobljavanje magistara znanosti iz područja programskog inženjerstva sa znanjima i vještinama potrebnim za rad u globalnoj softverskoj industriji.
 2. Povećanje mobilnosti nastavnika i studenata.
 3. Povećanje doprinosa u zapošljivosti diplomiranih studenata u informacijsko-komunikacijskom sektoru.

 

Više informacija o mogućnostima EU sufinanciranja projekata potražite na adresi:  www.strukturnifondovi.hr, a o Operativnom programu Učinkoviti ljudski potencijali na adresi:  www.esf.hr.

Sadržaj ove mrežne stranice isključiva je odgovornost Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

PLAKAT PROJEKTA

30.9.2019.

Projekt Razvoj združenog diplomskog studija softverskog inženjerstva Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Katoličkog sveučilišta Pázmány Péter iz Budimpešte predstavljen na Europskoj noći istraživača 

Ovogodišnja „Europska noć istraživača“ održavala se 27. rujna 2019. godine od 17 do 22 sata na sljedećim lokacijama:
Zagreb – Europski trg, Tunel Grič
Osijek – Dvorište Rektorata
Rijeka – Tower Center Rijeka
Split – Podrumi Dioklecijanove palače, Riva
Na frekventnim mjestima navedenih gradova hrvatski znanstvenici su interaktivnim sadržajem djeci i odraslima približili znanost i svoj rad. Posjetitelji su kroz aktivnosti usmjerene uglavnom mlađoj populaciji (učenicima, studentima, mladim znanstvenicima i inovatorima), ali i svima ostalima, imali mogućnost učiti kroz igru i prezentacije, zabavljati se i sudjelovati u nagradnim igrama i bogatom programu.

19. 7. 2019.

Projekt Razvoj združenog diplomskog studija softverskog inženjerstva Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Katoličkog sveučilišta Pázmány Péter iz Budimpešte predstavljen na Izložbi inovacija Ivanić-Grad I3

U Hotelu Sport u Ivanić-Gradu, 15. i 16. svibnja 2019. godine održala se Izložba inovacija Ivanić-Grad I3G čiji je organizator Elektronički i računalni klub. Na nacionalnoj izložbi inovacija mladih predstavljene su ideje, projekti i inovacije učenika iz srednjih strukovnih škola i studenata tehničkih i drugih fakulteta. Predstavili su se poduzetnici i inovatori, a održale su se i radionice iz područja tehničke kulture i inspirativna predavanja inovatora i poduzetnika.

Hrvatsko katoličko sveučilište na izložbi je predstavilo svoje postojeće studije i razvoj novog združenog diplomskog studija softverskog inženjerstva koji se provodi u suradnji s Katoličkim sveučilištem Pázmány Péter u Budimpešti te u partnerstvu s tvrtkom Oracle Hrvatska d.o.o. za informatičke tehnologije (drugim svjetskim proizvođačem softvera), a financira se iz Europskog socijalnog fonda.

 

 

19. 7. 2019.

U sklopu Dana otvorenih vrata promoviran projekt Razvoj združenog diplomskog studija softverskog inženjerstva Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Katoličkog sveučilišta Pázmány Péter iz Budimpešte

Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, 9. svibnja 2019. godine odvijao se Dan otvorenih vrata namijenjen prvenstveno svim srednjoškolcima zainteresiranima za studiranje na nekom od Odjela Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Vrata Sveučilišta bila su otvorena posjetiteljima od 13 do 18 sati, a u tom razdoblju svi Odjeli priredili su bogat program. U sklopu Dana otvorenih vrata, unutar EU Cornera, promoviran je i razvoj novog združenog studija softverskog inženjerstva koji će se izvoditi na engleskom jeziku, a krenut će se izvoditi od akademske godine 2020/2021. Projekt se provodi u suradnji s Katoličkim sveučilištem Pázmány Péter u Budimpešti te u partnerstvu s tvrtkom Oracle Hrvatska d.o.o. za informatičke tehnologije (drugim svjetskim proizvođačem softvera), a financira se iz Europskog socijalnog fonda.

Dan otvorenih vrata Hrvatskog katoličkog sveučilišta financiran je iz  Okvirnog programa EU-a za istraživanje i inovacije Obzor 2020 u sklopu projekta Techno – Past Techno – Future: European Researcher’s Night (TPTF_ERN).

 

 

8. 3. 2019.

Održan operativni sastanak članova projektnog tima i stručnjaka koji će raditi na projektu Razvoj združenog diplomskog studija softverskog inženjerstva Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Katoličkog sveučilišta Pázmány Péter iz Budimpešte

U petak 8. ožujka 2019. godine u Vijećnici Hrvatskog katoličkog sveučilišta održan je drugi po redu operativni sastanak članova projektnog tima i stručnjaka koji će raditi na projektu Razvoj združenog diplomskog studija softverskog inženjerstva Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Katoličkog sveučilišta Pázmány Péter iz Budimpešte. Sastanku su prisustvovali u ime Hrvatskog katoličkog sveučilišta prorektor za organizaciju i poslovanje prof. dr, sc. Gordan Črpić, prorektor za znanost prof. dr. sc. Hrvoje Štefančić, tajnik Sveučilišta dr. sc. Hrvoje Meštrić, dipl. ing. fiz., i viša stručna referentica u Uredu za projekte, infrastrukturne projekte i razvoj Martina Tolić, struc. spec. crim., a u ime Fakulteta informatičke tehnologije i bionike dekan izv. prof. dr. sc. Kristóf Iván, dekan za međunarodnu suradnju i zamjenik glavnog dekana izv. prof. dr. sc. Kristóf Karacs, izv. prof. dr. sc. Tornai Kálmán i izv. prof. dr. sc. Lukács Gergely.

 

 

19. 2. 2019.

Rektor Katoličkoga sveučilišta „Pázmány Péter“ iz Budimpešte u posjetu HKS-u

U utorak 19. veljače 2019. godine Hrvatsko katoličko sveučilište posjetio je prof. dr. sc. Szabolcs Anselm Szuromi, O. Praem., rektor Katoličkog sveučilišta „Pázmány Péter“ iz Budimpešte. U srdačnom razgovoru s rektorom HKS-a prof. dr. sc. Željkom Tanjićem istaknuo je svoje osobito zadovoljstvo suradnjom u sklopu programa razmjene studenata i sveučilišnih nastavnika Erasmus plus. Ovom prigodom rektori su potpisali produžetak Sporazuma o suradnji, istaknuvši da će studentima i nastavnicima obaju Sveučilišta u budućnosti donijeti mnoge prednosti i pogodnosti. Naime, Sporazum uključuje i projekt „Razvoj združenog diplomskog studija softverskog inženjerstva Hrvatskoga katoličkog sveučilišta i Katoličkog sveučilišta ‘Pázmány Péter’ iz Budimpešte“, a kao cilj ima razvoj i pripremu novog, međunarodno kompetitivnog studija koji će omogućiti obrazovanje i osposobljavanje magistara znanosti iz područja programskog inženjerstva sa znanjima i vještinama potrebnima za rad u globalnoj softverskoj industriji. Prigodom svog posjeta rektor Szuromi uručio je rektoru Tanjiću medalju s likom Pétera Pázmányja. Naime, Katoličko sveučilište „Pázmány Péter“ iz Budimpešte 17. listopada 2018. godine nagradilo je svojim najvišim znanstvenim priznanjem rektora Hrvatskoga katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željka Tanjića. Pázmányjeva nagrada dodjeljuje se svake godine u povodu Pázmányjeva dana, kada budimpeško Sveučilište obilježava svoj osnutak davne 1635. godine.

 

 

12.10.2018.

Potpisan ugovor za projekt: “Razvoj združenog diplomskog studija softverskog inženjerstva Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Katoličkog sveučilišta Pázmány Péter”

U petak 12. listopada 2018. u Velikoj dvorani Ministarstva znanosti i obrazovanja održana je svečanost potpisivanja i uručivanja ugovora za poziv „Internacionalizacija visokog obrazovanja“ iz Europskog socijalnog fonda (ESF), Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020. U svrhu poboljšanja kvalitete i relevantnosti visokog obrazovanja internacionalizacijom javna i privatna visoka učilišta prijavila su projekte te će provoditi aktivnosti razvoja, uspostave i/ili izvedbe združenih studija (diplomskih i poslijediplomskih) na stranim jezicima te razvoja i/ili izvedbe studijskih i/ili obrazovnih programa, kao i modula i kolegija na stranim jezicima u području prirodnih, biotehničkih i tehničkih znanosti, biomedicine i zdravstva. Na svečanosti su prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja, Marko Pavić, ministar rada i mirovinskog sustava, i ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Mile Živčić uručili ugovore dobitnicima bespovratnih sredstava za 30 projekata u ukupnoj vrijednosti od 50.000.000,00 kuna. U ime Hrvatskog katoličkog sveučilišta potpisivanju i uručivanju ugovora za provedbu projekta „Razvoj združenog diplomskog studija softverskog inženjerstva Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Katoličkog sveučilišta Pázmány Péter“ iz mjere „Internacionalizacija visokog obrazovanja“ financiranog u iznosu od Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.713.703,73 kn nazočio je prorektor za organizaciju i poslovanje prof. dr. sc. Gordan Črpić. projekt se sastoji od razvoja, inicijalne akreditacija i operativnog postavljanja novog diplomskog združenog studija softverskog inženjerstva u suradnji HKS-a i Katoličkog sveučilišta Pázmány Péter u Budimpešti, na engleskom jeziku, uz partnerstvo s tvrtkom Oracle. HKS će, kao mlado sveučilište, ovim projektom ostvariti velik korak u svom međunarodnom razvoju, uspostaviti prekograničnu suradnju sa strateškim partnerom i razviti kapacitete za obrazovanje i znanost u tehničkim znanostima kroz partnerstvo s industrijom. Projektom će se za ak. g. 2020./2021. razviti i pripremiti novi, međunarodno kompetitivni studij koji će omogućiti obrazovanje i osposobljavanje magistara znanosti iz područja programskog inženjerstva sa znanjima i vještinama potrebnima za rad u globalnoj softverskoj industriji. 

 

 

 

 

Služba za strateško planiranje, razvoj i projekte

Ured obavlja poslove prijave znanstvenih i stručnih projekata na interne natječaje koje objavljuje Sveučilište, kao i na ostale javne i druge natječaje, posebno natječaje Europske unije.

Također obavlja poslove izrade projektne dokumentacije za dobivanje sredstava iz fondova Europske unije, te sve potrebne poslove u svrhu povećanja realizacije projekata i što uspješnijeg sudjelovanja Sveučilišta u korištenju fondova Europske unije.

Ured pruža pomoć nastavnicima i suradnicima prilikom prijavljivanja, vođenja, realizacije te završavanja projekata i međunarodnih projekata.

KONTAKT
Tel: +385 (0) 1 3706 662
e-mail: uredzaprojekte@unicath.hr

Hrvatsko katoličko sveučilište