Press centar

Ured za odnose s javnošću Hrvatskog katoličkog sveučilišta

Vizualni identitet Hrvatskog katoličkog sveučilišta

Hrvatsko katoličko sveučilište jedno je od najmlađih hrvatskih sveučilišta. Želja nam je biti prepoznatljivima s našim katoličkim i hrvatskim identitetom, studijskim programima, načinom izvođenja nastave, našim profesorima i studentima, ali i vizualnim identitetom kojim ćemo iskazati ono što jesmo, ali i istaknuti svoju posebnost.
Naša posebnost #unicathnost neposerdno je povezana s autentičnim, jasnim i jedinstvenim porukama stoga stvaranje prepoznatljivosti podrazumijeva poštivanje  vizualnog identiteta Sveučilišta. Iz tog razloga preporučujemo dosljedno korištenje našeg imena, logotipa, boja, fontova i drugih grafičkih elementa u tiskanim i elektroničkim medijima kao i na društvenim s ciljem promoviranja i učvršćivanja cjelokupne vizije djelovanja i poslanja Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Naziv, znak, slogan i logotip Hrvatskog katoličkog sveučilišta na i izvan samog Hrvatskog katoličkog sveučilišta mogu se koristiti samo uz dopuštenje. Naziv “Hrvatsko katoličko sveučilište”, na primjer, zaštitni je znak i na promotivnim materijalima može se koristiti samo uz dozvolu Hrvatskog katoličkog sveučilišta, jednako kao i njegov znak, slogan i logotip.

Logotip Hrvatskog katoličkog sveučilišta

Hrvatska biskupska konferencija  je 12. listopada 2004. godine donijela odluku o osnivanju katoličkog sveučilišta, čiji će osnivač biti Zagrebačka nadbiskupija, a Hrvatska biskupska konferencija pokrovitelj. Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić imenovao je 6. siječnja 2005. godine Povjerenstvo za osnivanje katoličkog sveučilišta na čelu s mons. dr. Ivanom Šaškom. Hrvatsko katoličko sveučilište sa sjedištem u Zagrebu osnovano je 3. lipnja 2006. godine dekretom Luce vera illuminata (Istinskom svjetlošću obasjana), koji je u ime osnivača, Zagrebačke nadbiskupije, potpisao nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Autor znaka je akademski slikar Zdravko Tišljar, prof. Od osnutka sveučilišta znak je korišten u vertikalnom i horizontalnom obliku.
Znak je 2013. godine minimalno pročišćen i nanovo nacrtan te se koristi kao sinteza dva znaka, Lux Vera i Hrvatsko katoličko sveučilište.

Korištenje je isključivo u vertikalnom obliku, te se dijelovi znaka Lux Vera i HKS ne mogu koristiti samostalno. 

 
 
 

Fotogalerija

Pri preuzimanju fotografija s mrežnih stranica Hrvatskog katoličkog sveučilišta molimo da naznačite autora imenom prezimenom (ako je istaknuto ispod fotografije) ili ime sveučilišta kao što je istaknuto u primjeru ispod.

 

Kontakti

Ured za odnose s javnošću

Voditeljica Ureda: Suzana Obrovac Lipar, prof.
telefon: + 385 (0) 1 370 66 59
e-mail: pr@unicath.hr

Stručna savjetnica: Ivana Kelava Crnov, mag. nov.
telefon: + 385 (0) 1 370 63 57
e-mail: pr1@unicath.hr

Hrvatsko katoličko sveučilište