Select Page

Press centar - objave za medije

Prodekani Medicinskog fakulteta HKS-a

Vijeće Medicinskog fakulteta Hrvatskog katoličkog sveučilišta na 8. sjednici održanoj 28. listopada 2021. godine većinom glasova prisutnih članova izabralo je za prodekane Medicinskog fakulteta doc. dr. sc. Elviru Lazić Mosler i doc. dr. sc. Vjekoslava Peitla.

Doc. dr. sc. Elvira Lazić Mosler obnašat će dužnost prodekana za nastavu i studente Medicinskog fakulteta, dok će doc. dr. sc. Vjekoslav Peitl obnašati dužnost prodekana za poslijediplomske studije i suradnju s nastavnim bazama Medicinskog fakulteta.

Senat Hrvatskog katoličkog sveučilišta 9. studenog 2021. je jednoglasno potvrdio doc. dr. sc. Elviru Lazić Mosler i doc. dr. sc. Vjekoslava Peitla za prodekane Medicinskog fakulteta Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Doc. dr. sc. Elvira Lazić Mosler diplomirala je 2006. na studiju medicine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Doktorirala je na istom fakultetu 2012. Od 2011. zaposlena je u Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku, prvotno kao specijalizantica, potom kao specijalist dermatologije i venerologije, a posljednjih pet godina radi kao voditelj Odjela za dermatologiju i venerologiju.
2016. je izabrana u zvanje docenta na Hrvatskom katoličkom sveučilištu te od tada kontinuirano sudjeluje u nastavi. Autor je petnaest znanstvenih radova te član brojnih europskih i hrvatskih znanstvenih i stručnih društava iz područja imunologije i dermatovenerologije.

 

 

 

Doc. dr. sc. Vjekoslav Peitl diplomirao je 2005. na studiju medicine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Godine 2017. je na istom  fakultetu postao doktor znanosti. Iste godine je izabran u zvanje docenta na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Od 2010. zaposlen je na Klinici za psihijatriju KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu, prvotno kao specijalizant, potom kao specijalist psihijatrije, odnosno subspecijalist biologijske psihijatrije. Urednik je dvije knjige te autor više od stotinu publikacija iz područja psihijatrije. Jedan je od glavnih urednika međunarodno indeksiranog znanstvenog časopisa „Archives of Psychiatry Research“.

 

Prethodne objave:

Advent 2021. – Pismo sveučilišnog kapelana i rektora

Zagreb, 26. studenog 2021. Dragi studenti, profesori i djelatnici našeg Sveučilišta, vrijeme došašća koje je pred nama i ove godine, vrijeme je kršćanskog iščekivanja. I kao što djeca, dok nešto iščekuju, iščekuju to nestrpljivo, stalno zapitkujući („Mama, jesmo li već stigli, je li već sada more?“ ili „Tata, je li već sutra? Koliko još puta spavam pa idemo?“), tako je i s...

Više >

Docentica Kolić Stanić održala izalganje na skupu Hrvatskog epidemiološkog društva HLZ

Docentica odjela za komunikologiju Matilda Kolić Stanić izlagala je na temu “Osnove komuniciranja s javnošću i medijima” u sklopu online edukacijske radionice 85. stručno-znanstvenog skupa Hrvatskog epidemiološkog društva koji se održao u srijedu 24. studenoga. Skup je organiziralo Hrvatsko epidemiološko društvo Hrvatskog liječničkog zbora u suradnji s Hrvatskim zavodom za...

Više >

Započela nastava na doktorskim studijima u ak. g. 2021./2022.

U ponedjeljak 22. studenoga 2021. godine obilježen je na Hrvatskom katoličkom sveučilištu početak nastave na doktorskim studijima u akademskoj godni 2021./2022.  U svečanost je nazočne na Sveučilištu te studente i profesore, koji su u događanju sudjelovali putem platforme Microsoft Teams, molitvom uveo sveučilišni kapelan vlč. Marko Čolić. Studentima su dobrodošlicu zaželjeli...

Više >

Znanstveni skup „Pad Beograda 1521.“ na HKS-u

Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu održava se znanstveni skup s međunarodnim sudjelovanjem „Pad Beograda 1521. godine i njegove posljedice za hrvatski povijesni prostor“ u organizaciji Odjela za povijest Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Hrvatskog instituta za povijest pod pokroviteljstvom Beogradske nadbiskupije.

Više >

> Kompletna arhiva objava za medije