Politika kolačića

Hrvatsko katoličko sveučilište zalaže se za zaštitu osobnih podataka i transparentnost te se shodno tome u nastavku navode informacije o kolačićima i  načinu na koji ih se koristi na službenim mrežnim stranicama Hrvatskog katoličkog sveučilišta www.unicath.hr

Kako bismo poboljšali vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja mrežnih stranica Hrvatskog katoličkog sveučilišta www.unicath.hr te kako bi njezina funkcionalnost bila optimalna, ova mrežna stranica na vaše računalo sprema kolačiće. Kolačić je mala tekstualna datoteka koja se pohranjuje na vaše računalo ili mobilni uređaj kad posjetite neku internetsku stranicu. Kolačići nam omogućavaju pohranjivanje osobnih preferencija posjetitelja, funkcioniranje naših stranica i za prikupljanje analitičkih podataka. Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Prema trajanju kolačići mogu biti privremeni i stalni kolačići. Privremeni kolačići ili kolačići sesije  uklanjaju se zatvaranjem Internet preglednika. Stalni  ili spremljeni kolačići  ostaju na računalu nakon zatvaranja programa Internet preglednika, pohranjuju se na vaše računalo i ne brišu se automatski kad zatvorite preglednik. Pomoću njih web mjesta pohranjuju podatke poput prijave i lozinke kako se ne bi svaki put morali prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu.

Prema izvoru kolačići mogu biti oni prve strane ili treće strane. Kolačići prve strane oni su koje postavljaju internetske stranice koje posjećujete. Samo ih te internetske stranice mogu pročitati. Kolačići treće strane su oni koji dolaze  s drugih Internet mjesta, a koje se nalaze na Internet mjestu koje gledate.

Prema funkciji kolačići mogu biti tehnički li obvezni, funkcionalni, statistički i marketinški kolačići. Tehnički kolačići uvijek su aktivni i nužni su nužni za funkcioniranje Internet mjesta i ne mogu se isključiti u našim sustavima. Ti kolačići ne pohranjuju nikakve informacije koje bi vas mogle identificirati. Funkcionalni kolačići mogu se isključiti i omogućuju Internet mjestu pružanje poboljšane funkcionalnosti i personalizaciju.  Statistički kolačići se mogu isključiti i omogućuju bilježenje posjeta i izvora prometa u svrhu mjerenja i poboljšanja učinkovitosti  Internet mjesta. Marketinški kolačići se mogu isključiti i služe za praćenje korisnika kroz web stranice i prikazivanje ciljanih oglasa.

Mrežne stranice www.unicath.hr ne koriste marketinške kolačiće.

Mrežne stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na vašem računalu. U postavkama vašeg internet preglednika možete promijeniti hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odbiti ili odobriti, hoćete li se spremljeni kolačići automatski brisati pri zatvaranju internet preglednika i slično.

Mrežne stranice www.unicath.hr koriste tehničke (obvezne) kolačiće, kolačiće za analitiku (statističke kolačiće) i funkcionalne kolačiće.
Mrežne stranice www.unicath.hr ne sadržavaju kolačiće koji omogućuju pokretanje programa ili postavljanje virusa na vaše računalo.

 

Više o kolačićima: https://ec.europa.eu/info/cookies_hr
Više o privatnosti: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HR/ALL/?uri=CELEX%3A32002L0058
Pogledajte dokument (GDPR) :
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HR/TXT/HTML/?uri=CELEX:32016R0679

 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište