Zašto studirati sociologiju na HKS-u?

Današnji mladi čovjek je pozvan graditi budućnost društva u kojem živi. Ako hoćemo kvalitetnu promjenu, trebamo razumjeti što je to društvo i koji se procesi u njemu događaju. Sociologija će vam dati potrebna znanja i vještine da i vi budete dio te promjene!

quotesign

Obitelj, zdravlje, blagostanje svih članova društva briga je cijelog društva. Želite li preuzeti dio te brige? Na studiju sociologije bit ćete pripremljeni za to!

Obitelj, zdravlje, blagostanje svih članova društva briga je cijelog društva. Želite li preuzeti dio te brige? Na studiju sociologije bit ćete pripremljeni za to!

Oduvijek su vam bile zanimljive subkulture? Želite znati više o tome zašto se i kako mijenja društvo? Dođite na studij sociologije!

Ponekad ne razumijete u potpunosti rezultate anketa koje se objavljuju u javnosti? Uočavate manjkavosti, ali ne znate točno što je? Studij sociologije će vam dati odgovor na to pitanje.

quotesign

Ulaskom Republike Hrvatske u Europsku uniju promijenio se model i pravila migracije stanovništva. Bit će potrebni stručnjaci koji će razumjeti različite identitete i pomoći razvijati programe za upravljanje migracijskim procesima.

Mijenja se uloga lokalnih zajednica – jača decentralizacija. Postoji potreba za mladim, obrazovanim ljudima koji će se moći aktivno uključiti u razvoj programa lokalnih zajednica.

Ulaskom Republike Hrvatske u Europsku uniju promijenio se model i pravila migracije stanovništva. Bit će potrebni stručnjaci koji će razumjeti različite identitete i pomoći razvijati programe za upravljanje migracijskim procesima.

 

Studirat ćete u malim grupama u kojima vladaju otvorenost i povjerenje, a profesori koji će vam predavati imaju bogato iskustvo u provedbi znanstveno-istraživačkih projekata.

Velik broj izbornih predmeta i njihova tematska širina omogućuju vam da tijekom studiranja utječete na sadržaj svog studija i oblikujete ga po svojim specifičnim interesima.

Svi studiji na Hrvatskom katoličkom sveučilištu nude osnove katoličkog identiteta koji je utkan u razvoj zapadnog kulturnog i civilizacijskog kruga.

Norme, pravila, vrijednosti, obitelj, država, društvo itd. Sve poznati pojmovi? Ako znate o svemu ponešto, a želite znati više, studij sociologije vas čeka!

 

Naši studenti o studiranju na HKS-u:

 

Nikola Vrabec

U vremenu kada samoprogramiranje i kreiranje vlastitog profesionalnog usmjerenja postaje imperativ svakog pojedinca, studij sociologije na Hrvatskom katoličkom sveučilištu pruža studentima sva teorijska, metodološka  i praktična znanja potrebna za snalaženju mladih ljudi na tržištu rada. Komunikacija, razumijevanje te suradnja studenata i profesora od velikog su značaja kako za studente, tako i za profesore te na taj način zajedno i temeljito gradimo  našu  budućnost.

Marija-Topolovec-portret

Matea Škomrlj 

Studij sociologije na HKS-u nudi širok spektar kolegija koji omogućavaju studentima da kroz interdisciplinarni pristup proučavaju društvo kao cjelinu. Kroz preddiplomski studij primjenjujemo naučeno teorijsko znanje na aktualne probleme i učimo kritički razmišljati spram društvenih fenomena koje istražujemo.
Diplomski studij na HKS-u koncipiran je na praktičan način, a studente se usmjerava ka svladavanju vještina pomoću kojih mogu aktivno sudjelovati u izgradnji boljeg društva. Posebnost Hrvatskog katoličkog sveučilišta je Volonterska skupina kojom se promovira katolički identitet, a za studente je važna jer kroz volontiranje mogu prepoznati vlastite afinitete unutar struke i izgraditi svoju osobnost na potpuniji način.


Naši profesori o studiju na HKS-u:

 

Mario Bara

doc. dr. sc. Mario Bara

Današnje moderno društvo gotovo je nemoguće zamisliti bez sociologije. Društvo je uz nove tehnologije ubrzano, neprestano se mijenja kroz sve bržu interakciju i sve kompleksnije socijalne mreže. Takve brze promjene u društvu traže adekvatne odgovore. Svojim predmetom istraživanja i metodološkim pristupima sociologija je mjerodavna da takve odgovore pruži. Naime, ne postoji segment društvenog života na koji sociologija i sociološka istraživanja nemaju praktične implikacije. Zbog toga je sociologija u konstantnom dijalogu s drugim srodnim disciplinama. Široka lepeza temeljnih socioloških i izbornih kolegija na Hrvatskom katoličkom sveučilištu prati ove trendove u svom studijskom programu. Program omogućuje studentima razumijevanje i analizu društvenih fenomena te praktičnu primjenu stečenih znanja. Osim istraživačkog, ovaj studijski program osposobljava studente u nastavničkim vještinama potrebnim za kvalitetno uključivanje u nastavni proces.

Roko Misetic_

Karla Žagi, mag. soc., asistentica na Odjelu za sociologiju

Studijski Odjel sociologije na Hrvatskome katoličkome sveučilištu pruža čitav spektar teorijskih i praktičnih predmeta i znanja, ne samo iz sociologije, već i njoj srodnih znanosti. Upravo interdisciplinarnost pruža mladim ljudima učenje i snalaženje u budućim situacijama koje traže suradnju sa stručnjacima iz različitih područja. U tome procesu studente vode iskusni i predani profesori i znanstvenici, a mnogi i s međunarodnim obrazovanjem. Kao takvi, osim što pružaju kvalitetno obrazovanje studentima, uvijek uviđaju napredak i njihov rad, što se često transparentno nagrađuje. Međutim, Hrvatsko katoličko sveučilište nije samo visokoobrazovna institucija koja razvija mlade znanstvenike, već je to prostor koji širi vidike i pomaže u osobnome razvoju studenata putem brojnih događaja, putovanja i izvannastavnih aktivnosti.

 

 

 

Obavijesti studentima

Konzultacije

Raspored konzultacija izvođača nastave za zimski semestar akademske godine 2018./2019. možete preuzeti OVDJE.

Satnica

Satnicu HKS-a možete preuzeti OVDJE