Sveučilišni odjel za psihologiju

Upiši psihologiju na Hrvatskom katoličkom sveučilištu!

Oduvijek sanjaš o studiju psihologije? Upiši smjer broj 1 sa svojeg popisa želja i postani dio malog dinamičnog Sveučilišta s najmodernijom opremom, sveučilišnim kampusom u centru Zagreba, pristupačnim nastavnicima i malim studentskim grupama.

PREUZMI BROŠURU

Preuzmi brošuru i provjeri:

 • prednosti studija na Hrvatskom katoličkom sveučilištu
 • detaljne informacije o sveučilišnom prijediplomskom studiju Psihologija,
  uključujući izvedbeni plan, najčešće postavljana pitanja i načine plaćanja

 

Sveučilišni prijediplomski studij Psihologija - VAŽNO ZA UPIS NA STUDIJ
Opći uvjeti 
 • završena gimnazija ili četverogodišnja srednja škola u Republici Hrvatskoj ili priznata svjedodžba o završenoj školi u inozemstvu
 • položena državna matura
Dodatni uvjeti
 • prijeđen prag na testu apstraktnog mišljenja
 • prijeđen prag na pristupnom intervjuu

Rang-lista za upis redovitih studenata na studij Psihologija sastavlja se prema uspjehu prijavljenih pristupnika.

Prilikom natjecanja za upis pristupnicima se vrednuje:

 • prosjek svih ocjena iz srednje škole (25,00%)
 • obvezni dio državne mature: Hrvatski jezik – A (15,00%) (pristupnicima državljanima zemalja članica EU koji su završili srednje obrazovanje u EU umjesto Hrvatskog jezika na državnoj maturi priznaje se položen materinski jezik u sklopu njihovog vanjsko vrednovanog završnog ispita)
 • obvezni dio državne mature: Matematika – A (15,00%)
 • obvezni dio državne mature: Strani jezik – A (10,00%)
 • test apstraktnog mišljenja (15,00 %)
 • pristupni intervju – HKS – Psihologija (15,00 %)
 • državno natjecanje znanja, kategorija sportaša ili završena još jedna srednja škola (5,00%)

UPISNA KVOTA: kapacitet: 48

Kvota za EU državljane: ukupno 45 (40+5), 40 mjesta s djelomičnom participacijom u troškovima studiranja te 5 mjesta s punom participacijom u troškovima studiranja

Kvota za strane državljane: 1

Pristupnik s pravom prednosti: 1

Kvota za Hrvate izvan Republike Hrvatske: 1

Više o sveučilišnom prijediplomskom studiju Psihologija na: https://www.unicath.hr/psihologija

KLIKNI i Postani student psihologije!


Studenti o studiju psihologije na HKS-u:

Nikolina Čoko

Nikolina Čoko

Promatrajući unatrag svoj studij psihologije na ovom Sveučilištu opisala bih ga kao bogatstvo znanja, iskustva te zajedništva. Prije studija bila sam upoznata s programom koji me očekuje, ali sam dobila mnogo više nego što sam očekivala. Znanje dobiveno u kombinaciji s ljubaznosti i pristupačnosti rektora, profesora, asistenata, kolega i kolegica te svih djelatnika na Sveučilištu je ono što me je najviše oduševilo i što me nastavlja oduševljavati.

Marta Šelimber

Marta Šelimber

Dom, to je riječ kojom bih opisala svoje studiranje psihologije na HKS-u. Puno je prednosti studiranja na ovom Sveučilištu. Jedno od tih je to što nas je malo na godini, zbog čega smo svi povezani i svatko svakoga poznaje. Mislim da ovo najbolje dokazuje to što nas rektor poznaje po imenima. Profesori su uvijek dostupni i zaista se trude učiniti nam ovo iskustvo što boljim i kvalitetnijim. Svi su veliki stručnjaci i zaista možemo puno od njih naučiti, no ispred svega, divni su ljudi.


Sveučilišni nastavnici o studiju psihologije na HKS-u:

Josip Bošnjaković

doc. dr. sc. Josip Bošnjaković

Hrvatsko katoličko sveučilište je mlado, dinamično i fleksibilno sveučilište koje njeguje profesionalne i ljubazne odnose prema studentima. Interdisciplinarnim pristupom potiče ih da se razvijaju u znanosti i stručnosti. Hrvatsko katoličko sveučilište  stremi izvrsnosti što očekuje od svojih sveučilišnih nastavnika i studenata.  

Marijana Matijas

Marijana Matijaš, mag. psych.

Hrvatsko katoličko sveučilište osim teorijskih predmeta studentima psihologije omogućava boravak na studentskoj praksi u različitim institucijama kao sastavni dio nastave. Studenti su redovito uključeni u znanstvene projekte te u niz aktivnosti vezanih uz studij poput obilježavanja Dana Odjela, Tjedna psihologije, Tjedna mozga i slično. Osim studija studente se potiče i na uključivanje u vannastavne aktivnosti poput sudjelovanja u zborovima i klapi, različitim kreativnim natječajima, sportovima i volonterskim aktivnostima. Naše izvrsne studente nagrađujemo stipendijama, a stipendije su osigurane i za studente slabijeg imovinskog statusa.

Hrvatsko katoličko sveučilište