POVIJEST

PSIHOLOGIJA

SOCIOLOGIJA

KOMUNIKOLOGIJA

SESTRINSTVO

MEDICINA

Dobro nam došli na Dan otvorenih vrata!

Hrvatsko katoličko sveučilište u subotu, 18. ožujka 2023. godine od 10 do 15 sati s radošću otvara vrata svojih predavaonica, laboratorija, dvorana, ureda i s veseljem očekuje posjetitelje na Danu otvorenih vrata Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Studenti i profesori na Odjelu za povijest, Odjelu za psihologiju, Odjelu za sociologiju, Odjelu za komunikologiju, Odjelu za sestrinstvo i Medicinskom fakultetu pripremili su programe koji će biti poučni i zabavni svima koji odluče provesti četvrtak poslijepodne na našem Sveučilištu.

Tijekom dana osim razgledavanja Kampusa, učionica i laboratorija, posjetitelji će moći sudjelovati na redovitoj nastavi.

Dobro nam došli na Hrvatsko katoličko sveučilište!

Upisi na preddiplomske sveučilišne studije u akademskoj godini 2023./2024.

Čestitamo vam na vašem odabiru!
Želimo vam dobrodošlicu na Hrvatsko katoličko sveučilište!

Imate li kakvih pitanja ili nedoumica kontaktirajte našu Službu za studijska pitanja.
E-mail: studentska.sluzba@unicath.hr i telefon: 01 3706 613 ili 610

Sve informacije o upisu na I. godinu preddiplomskih sveučilišnih studija Komunikologija, Povijest, Povijest (dvopredmetni), Psihologija, Sestrinstvo, Sociologija i Sociologija (dvopredmetni) u akademskoj godini 2023./2024. pratite na poveznici. Informacije o upisima na Medicinski fakultet Hrvatskog katoličkog sveučilišta u akademsku godinu 2023./2024. nalaze se na poveznici

Odjel za povijest: Zagi u levisicama

Posjetiteljima će studenti Odjela za povijest Hrvatskog katoličkog sveučilišta na zanimljiv i poučan način predstaviti Zagreb 80-ih. Za tu prigodu organizirat ćemo izložbu plakata, priča i eksponata povezanih s tim povijesnim razdobljem u čijem će središtu biti Zagreb i njegova kulturna događanja, stil života, sport i drugo: Zagrebačke školske klupe, „Historigrafi i historiografija“, „Mi plešemo“, „Polet – poleti“ radionica novinskih vijesti, „Povijesni vremeplov“… Posjetitelji će sudjelovati u radionicama, kvizu te će moći osvojiti prigodne nagrade.
> PROGRAM

Informaciju o preddiplomskom sveučilišnom studiju Povijest saznaj na Odjelnim stranicama.

Odjel za psihologiju – Čudesan svijet uma

Posjetiteljima će studenti i nastavnici Odjela za psihologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta približiti čudesan svijet uma, kroz demonstracije psiholoških efekata iz različitih područja kao što su percepcija, psihomotorika, donošenje odluka… Ako vas zanima možemo li vjerovati svojim osjetilima, što se događa kada se mozak pregrije, donosimo li odluke racionalno i odgovori na druga slična pitanja, dođite i posjetite program Odjela za psihologiju na Danu otvorenih vrata. 
> PROGRAM

Informaciju o preddiplomskom sveučilišnom studiju Psihologija saznaj na Odjelnim stranicama.

Društvene mijene i #unicathni sociolozi!

Današnje moderno društvo nemoguće je zamisliti bez sociologije. Društvo je uz nove tehnologije ubrzano, neprestano se mijenja kroz sve bržu interakciju i sve kompleksnije socijalne mreže.

Na Danu otvorenih vrata studenti i profesori Odjela za sociologiju pokazat će vam što je to #Unicathnaznanost te kako sudjelovati u radionici o diseminaciji rezultata istraživanja. Uz to Odjel za sociologiju  pripremio je veći broj šarolikih tema koje su bliske mladim generacijama, atraktivne radionice i kviz o supkulturama, kao i radionicu o fenomenu trača pri čemu će studenti s posjetiteljima simulirati situacije u kojima nastaje trač, koje su njegovi uzroci i posljedice.
> PROGRAM

Informaciju o preddiplomskom sveučilišnom studiju Sociologija saznaj na Odjelnim stranicama.

Iza coolisa

Studij komunikologije omoguava studentima uvid u suvremene teorijske spoznaje komunikacijskih znanosti te ih osposobljava za profesionalno korištenje medijai rad u medijskim ustanovama. Naši studenti komunikologije pravi su filmski znalci, organiziraju sjajna događanja, aktivni su i često nagrađivani.
> PROGRAM

Informaciju o preddiplomskom sveučilišnom studiju Komunikologija saznaj u brošuri za buduće studente.

> Saznaj više na Odjelnim stranicama

Prva linija zdravlja

Studenti Odjela za sestrinstvo Hrvatskog katoličkog sveučilišta posjetiteljima će predstaviti „Slagalicu ‘Moje tijelo’“ te osobito predškolcima i osnovnoškolcima približiti ljudsko tijelo. Simulacijom alkoholiziranog stanja uz korištenje naočala za akutno opito stanje posjetitelji će moći proći poligon i vidjeti koje su posljedice alkoholiziranog stanja. Posjetitelji će imati prigodu na lutkama za reanimaciju naučiti kako je važno izvođenje pravilne kardiopulmonalne reanimacije. Također, posjetitelji će naučiti zašto je važno i kako uspješno odražavati higijenu ruku. Na radionici „Svjetski dani zdravlja“ posjetitelji će naučiti više o obilježavanju raznih važnih datuma povezanih sa zdravljem.
> PROGRAM

Informaciju o preddiplomskom sveučilišnom studiju Sestrinstvo saznaj na Odjelnim stranicama.

MEDICATH – Istraži svoje tijelo na UNICATHan način!

Studenti Medicinskog fakulteta Hrvatskog katoličkog sveučilišta sa svojim nastavnicima pripremili su niz edukativnih radionica poput „Nauči i provjeri svoje znanje“, „Postani doktor na jedan dan“, „Moji organi“, „Zaviri u svoje tijelo“, „Povjeri svoje zdravlje“, „Što se događa s mojim tijekom kada vježbam?“ i „Imam li snažna pluća“. Posjetitelji će imati prigode tijekom edukativnih radionica, simulacija, igara i kvizova upoznati svoje tijelo uz upotrebu raznih pomagala i modela.
> PROGRAM

Informacije o integriranom preddiplomskom i diplomskom sveučilišnom studiju Medicina nalaze se na poveznici.

> Saznaj više na Odjelnim stranicama

Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu nikad nisi sam jer #hkszajednosmojaci

Preddiplomski studij traje tri godine. Izgleda da je to puno vremena, ali nije!. Sve je lakše jer smo tu za tebe #hkszajednosmojaci

Hrvatsko katoličko sveučilište