Kontakt

Hrvatsko katoličko sveučilište
Ilica 242 (ulaz iz Domobranske ulice)
HR – 10 000 Zagreb

Služba za studentska pitanja
Odjel za preddiplomski i diplomski studij i polaznike cjeloživotnog obrazovanja
Telefon: 01 37 06 610 ili 01 37 06 613
E-mail: studentska.sluzba@unicath.hr

 

 

Lux vera - Znak nade

„Osnivanje Katoličkog sveučilišta u Hrvatskoj znak nade. Želim da ono pridonese ujedinjenju između raznih dijelova suvremene kulture, vrijednosti i identiteta vašega naroda, nastavljajući plodan crkveni doprinos povijesti plemenite hrvatske nacije” – papa emeritus Benedikt XVI

Studirati na HKS-u

“Ono što najviše hvalim, kad razgovaram s ljudima gdje studiram, je atmosfera i način na koji se profesori odnose prema studentima. Svatko zna tko si. Osjeća se zajedništvo i timski rad.“

Moderan kampus

Hrvatsko katoličko sveučilište nalazi se na zapadnom dijelu grada Zagreba, na Črnomercu. Na kampusu se u novoj zgradi nalazi Velika dvorana HKS-a koju je blagoslovio državni tajnik Svetog Oca kardinal Pietro Parolin.

 

U Velikoj dvorani HKS-a održavaju se događanja poput promocija prvostupnika i magistara, obilježavanja Dana odjela, predstavljanja knjiga, projekata i drugo.

Studentske aktivnosti

Studenti HKS-a u razne studentske aktivnosti poput pjevačkog zbora, volonterske skupine, nogometne ekipe, odbojkaška ženska ekipa, klubovi studenata i drugo.

Studentski život

Tijekom godine organizira se brucošijada, razna druženja i putovanja, fotografski natječaj, novinarske radionice, posjete kazalište i slična događanja.