Select Page

Klub studenata povijesti Hrvatskog katoličkog sveučilišta HOMO VOLANS

Vijesti

Gdje su Zagrepčani jeli i pili u 19. stoljeću

Popiti dobru kavu i pojesti nešto ukusno i danas je navika mnogih Zagrepčana. Ta se navika proteže još iz devetnaestog stoljeća kada je narastao broj ugostiteljskih objekata, kako u gradu Zagrebu, tako i u ostalim gradovima hrvatskih zemalja. Tada je donijet...

read more

JEL’ TI TATA STAKLAR? 

Staklo je jedan od najstarijih materijala te je usko povezano s poviješću kulture i kulturnim tehnikama. Koristi se i u umjetničkim zanatima, arhitekturi te u konzerviranju i pakiranju vrijednih prehrambenih namirnica, no, jeste li se zapitali kako je staklo došlo u...

read more

KLUB STUDENATA POVIJESTI  HRVATSKOG KATOLIČKOG SVEUČILIŠTA
HOMO VOLANS

Klub studenata povijesti Hrvatskog katoličkog sveučilišta „Homo volans“ studentska je organizacija osnovana 2017. godine s ciljem promoviranja i poticanja studentskog istraživanja i stručnog bavljenja poviješću. Klub organizira različite akademske aktivnosti za studente poput konferencija, radionica, predavanja, istraživačkih projekata, humanitarnih akcija, kvizova i filmskih projekcija. Homo volans kao jednu od svojih važnih zadaća ističe i obilježavanje važnih dana hrvatske povijesti. Članovi kluba posebno su ponosni na organizaciju dvaju međunarodnih studentskih stručnih skupova koji se tradicionalno održavaju u travnju, u sklopu proslave Dana Odjela za povijest.

Teme skupova bile su:

  • Putopis kao povijesni izvor. Hodočasnici, misionari, istraživači, pomorci, putnici, poslanici. Više pročitajte na  poveznici.
  • Migracije kroz povijest. Narodi, intelektualci i kulturna transmisija

Zapamtite Vukovar

Najponosniji smo na projekti Zapamtite Vukovar koji svake godine organiziramo u povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.

 

 

 

Hrvatski studenti za djecu Vukovara

Naš klub „Homo volans“ organizirao je prikupljanje novčanih sredstva za plaćanje toplih mliječnih obroka djeci slabijeg socio-ekonomskog statusa u Osnovnoj školi Siniše Glavaševića u Vukovaru.

Obilježili smo 10. rođendan Odjela za povijest!

Nama povijest nije samo studij! Nama je povijest dio života. A zašto volimo naš studij i Hrvatsko katoličko sveučilište ispričali smo u našem videu.

Kontakt

Aktivnosti našeg Kluba pratite na društvenim mrežama: