Select Page

Klub studenata povijesti Hrvatskog katoličkog sveučilišta HOMO VOLANS

Vijesti

Znanstveno-stručni kolokvij: Epidemije kroz povijest

Znanstveno-stručni kolokvij: Epidemije kroz povijest

Klub studenata povijesti Hrvatskog katoličkog sveučilišta HOMO VOLANS organizira u srijedu, 21. travnja 2021. znanstveno-stručni kolokvij "Epidemije kroz povijest". Program možete pratiti na Youtube kanalu Hrvatskog katoličkog sveučilišta.   I. DIO PROGRAMA...

read more
Prigodnim programom obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Prigodnim programom obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Ponosan sam na vas, dragi studenti, što ste po drugi put organizirali ovu akciju koja se, kako je Sveučilišni kapelan istaknuo, pretvara u konkretan znak ljubavi i brige za naš Vukovar. Hrvatsko katoličko sveučilište je osam godina zaredom organiziralo odlazak u Vukovar na sutrašnji dan i ovo je prvi put da zbog epidemioloških mjera ne možemo poći. Neka ovaj mali spomen čin, naše podsjećanje bude zahvalni spomen za žrtvu branitelja Vukovara, svih onih koji su svoj život utkali u slobodu Domovine i onih koji su potpuno nevini stradali u Škabrnji. – istaknuo je rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić.

read more

KLUB STUDENATA POVIJESTI  HRVATSKOG KATOLIČKOG SVEUČILIŠTA
HOMO VOLANS

Klub studenata povijesti Hrvatskog katoličkog sveučilišta „Homo volans“ studentska je organizacija osnovana 2017. godine s ciljem promoviranja i poticanja studentskog istraživanja i stručnog bavljenja poviješću. Klub organizira različite akademske aktivnosti za studente poput konferencija, radionica, predavanja, istraživačkih projekata, humanitarnih akcija, kvizova i filmskih projekcija. Homo volans kao jednu od svojih važnih zadaća ističe i obilježavanje važnih dana hrvatske povijesti. Članovi kluba posebno su ponosni na organizaciju dvaju međunarodnih studentskih stručnih skupova koji se tradicionalno održavaju u travnju, u sklopu proslave Dana Odjela za povijest.

Teme skupova bile su:

  • Putopis kao povijesni izvor. Hodočasnici, misionari, istraživači, pomorci, putnici, poslanici. Više pročitajte na  poveznici.
  • Migracije kroz povijest. Narodi, intelektualci i kulturna transmisija

Zapamtite Vukovar

Najponosniji smo na projekti Zapamtite Vukovar koji svake godine organiziramo u povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.

 

 

 

Hrvatski studenti za djecu Vukovara

Naš klub „Homo volans“ organizirao je prikupljanje novčanih sredstva za plaćanje toplih mliječnih obroka djeci slabijeg socio-ekonomskog statusa u Osnovnoj školi Siniše Glavaševića u Vukovaru.

Obilježili smo 10. rođendan Odjela za povijest!

Nama povijest nije samo studij! Nama je povijest dio života. A zašto volimo naš studij i Hrvatsko katoličko sveučilište ispričali smo u našem videu.

Kontakt

Aktivnosti našeg Kluba pratite na društvenim mrežama: