Klub studenata povijesti Hrvatskog katoličkog sveučilišta HOMO VOLANS

Vijesti

Put suverenosti: Informacijska bojišnica u Domovinskom ratu

Put suverenosti: Informacijska bojišnica u Domovinskom ratu

U utorak, 22. ožujka 2022. održan je okrugli stol „Informacijska bojišnica u Domovinskom ratu“. Treći po redu okrugli stol dio je projekta Put suverenosti  koji suorganiziraju Odjel za povijest Hrvatskog katoličkog sveučilišta, Hrvatski memorijalno-dokumentacijski...

read more

KLUB STUDENATA POVIJESTI  HRVATSKOG KATOLIČKOG SVEUČILIŠTA
HOMO VOLANS

Klub studenata povijesti Hrvatskog katoličkog sveučilišta „Homo volans“ studentska je organizacija osnovana 2017. godine s ciljem promoviranja i poticanja studentskog istraživanja i stručnog bavljenja poviješću. Klub organizira različite akademske aktivnosti za studente poput konferencija, radionica, predavanja, istraživačkih projekata, humanitarnih akcija, kvizova i filmskih projekcija. Homo volans kao jednu od svojih važnih zadaća ističe i obilježavanje važnih dana hrvatske povijesti. Članovi kluba posebno su ponosni na organizaciju dvaju međunarodnih studentskih stručnih skupova koji se tradicionalno održavaju u travnju, u sklopu proslave Dana Odjela za povijest.

Teme skupova bile su:

  • Putopis kao povijesni izvor. Hodočasnici, misionari, istraživači, pomorci, putnici, poslanici. Više pročitajte na  poveznici.
  • Migracije kroz povijest. Narodi, intelektualci i kulturna transmisija

Zapamtite Vukovar

Najponosniji smo na projekti Zapamtite Vukovar koji svake godine organiziramo u povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.

 

 

 

Hrvatski studenti za djecu Vukovara

Naš klub „Homo volans“ organizirao je prikupljanje novčanih sredstva za plaćanje toplih mliječnih obroka djeci slabijeg socio-ekonomskog statusa u Osnovnoj školi Siniše Glavaševića u Vukovaru.

Obilježili smo 10. rođendan Odjela za povijest!

Nama povijest nije samo studij! Nama je povijest dio života. A zašto volimo naš studij i Hrvatsko katoličko sveučilište ispričali smo u našem videu.

Kontakt

Aktivnosti našeg Kluba pratite na društvenim mrežama:

Hrvatsko katoličko sveučilište