Sveučilišni odjel za komunikologiju

Riječ pročelnika

danijel_labas

prof. dr. sc. Danijel Labaš
Pročelnik Sveučilišnog
Odjela za komunikologiju

Poštovani  maturanti, budući studenti komunikologije!

Čovjek oduvijek komunicira i bez komunikacije nemoguće je zamisliti život. No, naše vrijeme obilježavaju brojni novi načini komuniciranja ostvarivi zahvaljujući modernim tehnologijama. Odlučite li se  za sveučilišni prijediplomski studij Komunikologija na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, proučavat ćete komunikaciju u svim njezinim aspektima. Kroz studij će se povezivati suvremene teorijske spoznaje s ispravnim načinima korištenja medija, a sve s ciljem oblikovanja kulture dijaloga u hrvatskom društvu.

Naš studijski program nudi puno praktičnih predmeta tijekom kojih ćete naučiti snimati i obrađivati audio i video uratke uz korištenje kamere, mikrofona i profesionalnih programa za montažu. Uz to, usvojit ćete praktične vještine u javnom nastupu. Organizirana je i praksa u vodećim medijima i agencijama za odnose s javnošću, tijekom koje su studenti potpuno oslobođeni nastave i rade „jedan na jedan” sa svojim mentorima. Veliki naglasak stavljen je na unaprjeđenje medijske pismenosti i usvajanje etičkih standarda u novinarstvu i odnosima s javnošću.

Mladi tim nastavnika, dobra opremljenost prostora, suvremeni radijski, uskoro i televizijski studij, samo su neke od prednosti našeg studija.

Buduće studente i sve zainteresirane za studij komunikologije na Hrvatskom katoličkom sveučilištu preporučamo da prate informacije o upisima na portalu Postani student i na mrežnim stranicama Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Dobro nam došli!

Hrvatsko katoličko sveučilište