Luka Poslon

Luka Poslon je član istraživačke grupe Digit-HeaL laboratorija. Asistent je na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu, zaposlen uz potporu Hrvatske zaklade za znanost na temelju natječaja „Projekt razvoja karijera mladih istraživača – izobrazba novih doktora znanosti“ (DOK-2021-02-9366). Diplomirao je filozofiju na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti 2021. godine. Kao Voditelj programskih aktivnosti u Svjetskom savezu mladih Hrvatska vodio je brojne međunarodne i nacionalne projekte. Savjetnik je za mlade pri Centru za proučavanje odnosa znanosti i religije na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti te zamjenik člana Savjeta za mlade Vlade Republike Hrvatske. Autor je bioetičke kolumne na portalu mimladi.hr.

Sudionik je brojnih međunarodnih i nacionalnih konferencija kao što su 14. Lošinjski dani bioetike u organizaciji Hrvatskog filozofskog društva i Hrvatskog bioetičkog društva te Emerging Leaders Conference 2015 u organizaciji World Youth Alliance Europe. Sudionik je međunarodne ljetne škole za proučavanje zapadnih institucija 2016. godine u Beču u organizaciji The Phoenix Institute.

Područje interesa su mu suvremeni izazovi bioetike, digitalna tehnologija i umjetna inteligencija. Dobitnik je nagrade Viktor Frankl kao najistaknutiji član Svjetskoga saveza mladih u Europi za 2020. godinu.

 

Znanstveni radovi

Članci

2022

Poslon, L. (2022) Ljudsko dostojanstvo i kraj života, Obnovljeni Život: časopis za filozofiju i religijske znanosti, 77 (2), 235-248.

2021

Poslon, L. (2021) “Anto ČARTOLOVNI, Ethical and anthropological aspects of the emerging field of neuroprosthetics, Aracne editrice, Rome, 2016., 184 str.”. Diacovensia, 29 (4), 644-649.

 

Kontakt

E-mail: luka.poslon@unicath.hr

 

SPONZORI