Natječaji - projekti Hrvatskog katoličkog sveučlišta

Natječaj za sufinanciranje hrvatsko-francuskih znanstvenoistraživačkih projekata u sklopu programa „Cogito“ partnerstvo Hubert Curien za razdoblje 2023. – 2024.

Natječaj za sufinanciranje hrvatsko-francuskih znanstvenoistraživačkih projekata u sklopu programa „Cogito“ partnerstvo Hubert Curien za razdoblje 2023. – 2024.

 

Cogito“ je hrvatsko-francuski program partnerstva Hubert Curien (PHC) u području znanosti i tehnologije.

Cilj ovoga programa je olakšati i razviti visokokvalitetnu znanstvenu i tehnološku suradnju hrvatskih i francuskih znanstvenika na zajedničkim znanstvenoistraživačkim projektima.

Natječaj je otvoren svim visokim učilištima i znanstvenoistraživačkim ustanovama Republike Hrvatske i Francuske Republike. Samo s francuske strane moguće je sudjelovanje poduzeća pod uvjetom da su povezana s akademskim partnerom.

Rok za prijavu je 30. lipnja 2022. godine.

Predviđeno trajanje projekta je dvije godine, a uvjet za dodjelu financijskih sredstava za drugu godinu provedbe projekta je stručno i financijsko izvješće o namjenski utrošenim sredstvima u prvoj godini provedbe.

Program obuhvaća sva znanstvena područja, a posebna pozornost posvetit će se projektima tematski vezanima uz projekte okvirnoga programa za istraživanje i inovacije Obzor 2020 te uz prioritete Europske unije iskazane u novome okvirnom programu za istraživanje i inovacije Obzor Europa.

Hrvatski partner, na temelju ovoga natječaja, prijavu podnosi Ministarstvu znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske na čijoj internet stranici stoje detaljnija objašnjenja te prijavni obrasci i vodiči: https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/natjecaji-196/natjecaj-za-sufinanciranje-hrvatsko-francuskih-znanstvenoistrazivackih-projekata-u-sklopu-programa-cogito-partnerstvo-hubert-curien-za-razdoblje-2023-2024/4859 , dok francuski partner prijavu za isti projekt podnosi agenciji Campus France na temelju natječaja koji je objavljen na: https://www.campusfrance.org/fr

izvor: www.mzo.gov.hr

Hrvatsko katoličko sveučilište