Riječ dobrodošlice

Profesor A. James McAdams

prof. dr. sc. A. James McAdams, ravnatelj Nanovic Instituta za europske studije

Ništa nije bitnije za budućnost jedne zemlje od naraštaja mladih građana koji će je jednom voditi. Obrazovanje na sveučilištima igra ključnu ulogu u oblikovanju generacije mladih. Osobito katolička sveučilišta imaju priliku oblikovati srca i umove tih mladih ljudi – pružiti im prave vrijednosti i stavove važne za budućnost njihovih zemalja. Konferencija Hrvatskog katoličkog sveučilišta „Nada u budućnost: Iskustva mladih u komunizmu, od tranzicije do demokracije i danas“ bit će jedinstven forum. Povezivanje znanstvenika s vodećih katoličkih sveučilišta u postkomunističkoj Poljskoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Ukrajini i Gruziji, kao Sveučilištu Notre Dame (SAD) pružit će im priliku da razmišljaju o izazovima koje zajednički dijele. Također će omogućiti prisutnim predstavnicima sveučilišta da odluče kako mogu raditi zajedno s ciljem ostvarenja misije svojih sveučilišta.

 

Rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić

prof. dr. sc. Željko Tanjić, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta

Hrvatskom katoličkom sveučilištu pružena je jedinstvena prigoda biti domaćinom rektorske konferencije zajedno s Nanovic institutom za europske studije. Kao zemlja dijelimo iskustvo sudionika Konferencije i vjerujemo da kao Hrvatsko katoličko sveučilište, zajedno s drugim sveučilištima u Hrvatskoj, nosimo odgovornost za uspostavu boljeg, pravednijeg i odgovornijeg društva temeljenog na kršćanskim vrijednostima. Dobrobrobit ove konferencije je i bolje povezivanje svih nas s katoličkih sveučilišta  što će doprinijeti većoj suradnji na obrazovnom, znanstvenom i istraživačkom polju.

Novosti

Nada u budućnost: Iskustva mladih u komunizmu, od tranzicije do demokracije i danas

Partnerstvo katoličkih sveučilišta (Catholic University Partnership) zajedno s Hrvatskim katoličkim sveučilištem u petak 12. i u subotu 13. svibnja 2017. godine organiziralo je dvodnevnu međunarodnu znanstvenu konferenciju pod nazivom „Nada u budućnost: Iskustva mladih u komunizmu, od tranzicije do demokracije i danas“. Na konferenciji je sudjelovalo gotovo trideset sudionika sa sedam europskih katoličkih sveučilišta.

Više >

Fotogalerija: Međunarodna znanstvena konferencija „Nada u budućnost: Iskustva mladih u komunizmu, od tranzicije do demokracije i danas“- 2. dio 13. svibnja 2017.

Međunarodna znanstvena konferencija „Nada u budućnost: Iskustva mladih u komunizmu, od tranzicije do demokracije i danas“ Međunarodna znanstvena...

Više >

Fotogalerija: Međunarodna znanstvena konferencija „Nada u budućnost: Iskustva mladih u komunizmu, od tranzicije do demokracije i danas“ – 1. dio 12. svibnja 2017.

Međunarodna znanstvena konferencija „Nada u budućnost: Iskustva mladih u komunizmu, od tranzicije do demokracije i danas“ održala se na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u petak 12. i u subotu 13. svibnja 2017.

Više >

ORGANIZATORI

Nanovic institut za europske studije,
Sveučilište Notre Dame, SAD

Hrvatsko katoličko sveučilište

Programska knjižica

Programsku knjižicu skupa možete preuzeti ovdje.

Hrvatsko katoličko sveučilište