Studentsko savjetovalište Centra za psihološko savjetovanje

Drage studentice i studenti Hrvatskog katoličkog sveučilišta,

Studentsko savjetovalište Centra za psihološko savjetovanje osnovano je u svrhu pružanja različitih oblika psihološke pomoći i podrške Vama, studentima Hrvatskog katoličkog sveučilišta, s ciljem postizanja boljeg akademskog uspjeha, povećanja uspješnosti studiranja i završetka studija, unaprjeđenja dobrobiti i kvalitete studentskog života te prevenciji razvoja psihičkih poremećaja.

Naše aktivnosti uključuju stručnu pomoć i podršku putem individualnog i grupnog savjetovanja, organiziranje predavanja i radionica u svrhu razvijanja vještina komunikacije, olakšavanja postupka učenja, smanjivanja ispitne anksioznosti i drugih poteškoća s kojima se susrećete u svakodnevnom životu, te izradu edukativnih materijala. U sklopu Centra provodit će se i istraživanja o kvaliteti života studenata te evaluacija rada Savjetovališta. U svrhu što boljeg djelovanja u skladu s potrebama studenata, održavat ćemo periodične sastanke s Vašim predstavnicima u Studentskom zboru i Uredom za studentski standard.

Javite nam se ukoliko procijenite da bismo vam mogli pomoći te ukoliko želite dalje razvijati svoje potencijale, poboljšati uspješnost svog studiranja ili želite porazgovarati sa stručnom osobom o nekim drugim osobnim problemima.

Iskustva drugih studentskih savjetovališta koja rade već niz godina govore o tome da se studenti obraćaju zbog više vrsta problema, bilo da se radi o problemima vezanim uz samo studiranje (primjerice, poteškoće učenja, poteškoće prilagodbe, ispitna anksioznost), doživljaj sebe (primjerice, anksioznost, depresivnost, usamljenost, poteškoće identiteta, demotiviranost), ali i probleme vezane uz odnose s drugim ljudima (primjerice, problemi komunikacije, obiteljski problemi, problemi u romantičnim vezama i sl).

Ukoliko ste student druge godine diplomskog studija psihologije pozivamo vas da nam se pridružite u našem radu kao volonteri – vaša će nam pomoć biti od velike koristi.

U Savjetovalište je moguće doći srijedom od 12 do 14 sati, uz prethodnu najavu e-mailom psih.savjetovaliste@unicath.hr

Usluge savjetovališta u potpunosti su povjerljive, a podaci o korištenju usluga savjetovališta ne ulaze ni u jedan studentski dokument.

KONTAKT

Savjetovalište radi srijedom od 12-14 sati

E-mail: psih.savjetovaliste@unicath.hr

“Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni, i ja ću vas odmoriti.”
(Mt 11,28)