U utorak 12. svibnja 2020.  obilježen je dan Odjela za psihologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Obilježavanje dana Odjela započelo je pismom profesorima, nastavnicima i asistentima, studenticama i studentima pročelnice Odjela doc. dr. sc. Ljiljane Pačić-Turk, objavljenim na mrežnoj stranici Hrvatskog katoličkog sveučilišta, a nastavilo se studentskim objavama na društvenim mrežama Sveučilišta i Kluba studenata Odjela za psihologiju – Hexis tijekom cijeloga dana, gdje su se zanimljivim kolažima fotografija prisjetili Odjelnih postignuća od prošlogodišnje proslave Dana Odjela za psihologiju do danas.

Obilježavanje Dana odjela nastavilo se euharistijskim slavljem u  Sveučilišnoj kapeli na blagdan svetog Leopolda Bogdana Mandića koji je ujedno i zaštitnik Odjela za psihologiju. Euharistijsko slavlje  predvodio je rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić u koncelebraciji s pročelnikom Odjela za komunikologiju prof. dr. sc. Jerkom Valkovićem i sveučilišnim kapelanom dr. sc. Odilonom Singbom.  Tijekom euharistijskog slavlja i u svojim molitvama prisjetili smo se i nedavno preminule kolegice dr. sc. Vikice Vujice. uharistijsko slavlje pratilo se i preko video linka za što se pobrinuo doc. dr. sc. Krunoslav Novak, zamjenik pročelnika Odjela za komunikologiju.

U svojoj poruci koju je u studentima i nastavnicima u putio rektor Tanjić stoji: „Danas je svakako poseban dan, blagdan svetog Leopolda Bogdana Mandića hrvatskog sveca, velikog ispovjednika i čovjeka koji je tolikim ljudima donio utjehu i mir s Bogom, a koji je ujedno i zaštitnik Odjela za psihologiju. Danas slavimo i dan našeg Odjela za psihologiju, koji Vam čestitam od srca i molim zagovor svetog Leopolda Bogdana Mandića na sve vas i na sve nas, da i mi budemo sposobni slušati jedni druge i dalje razvijati naš Odjel kako bi bio na službi čovjeku i na slavu našega Sveučilišta. Mjesec je svibanj, proljeće je i zapravo je naš Odjel za psihologiju poput proljetne krune našega Sveučilišta koji mu pomaže da cvjeta i raste.

Sretan Dan Odjela za psihologiju i zahvaljujem vam na svemu što činite za razvoj Odjela i našega Sveučilišta“.

 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište