Nastavnici i studenti Odjela za psihologiju sudjelovali su na međunarodnoj znanstveno-stručnoj konferenciji 23. Dani psihologije u Zadru od 26.-28. svibnja 2022. te su bili vrlo aktivni.

Sandra Nakić Radoš sudjelovala je na predstavljanju knjiga kao recenzentica izdanja Book of Selected Proceedings of 22nd Psychology Days in Zadar. Također je organizirala 6th Symposium on Reproductive Mental Health u okviru kojeg su bila dva izlaganja naših nastavnika. Maja Žutić, Marijana Matijaš i Sandra Nakić Radoš imale su izlaganje Perceived stress during pregnancy and postpartum depression symptoms: the role of source-specific social support, a Anđela Kuljanac, Maja Brekalo i Sandra Nakić Radoš izložile su prezentaciju na temu The role of preparedness for childbirth in the association between intolerance of uncertainty and fear of childbirth.

Iz projekta Hrvatske zaklade za znanost, Marina Merkaš imala je izlaganje na temu Povezanost roditeljskog ometanja mobitelom i sukoba oko dječjeg korištenja mobitela s dobrobiti djece, skupa sa suradnicama s HKS-a Mateom Bodrožić Selak, Anom Žulec, Vanesom Varga i studenticama Marijom Rusan i Leinom Radusinović. Dragan Glavaš imao je nekoliko izlaganja u okviru HKS jednogodišnjeg projekta sa svojim suradnicima i studentima o čemu više možete pročitati na poveznici.

Izlaganja iz svojih doktorskih radnji imale su Marijana Matijaš (Longitudinalno istraživanje uloge karijerne prilagodljivosti u zapošljavanju diplomanata različite objektivne zapošljivosti) i Barbara Balaž (How is teacher enthusiasm related to students’ epistemic emotions?). Barbara je također imala i izlaganje na temu Percipirana kvaliteta poučavanja i akademske emocije: posredujuća uloga kognitivnih procjena kontrole i vrijednosti zajedno s izv. prof. dr. sc. Irenom Burić i suradnicima u sklopu istraživačkog projekta Hrvatske zaklade za znanost. Dominik-Borna Ćepulić održao je izlaganje na temu Povezanost stavova prema COVID-mjerama, povjerenja i socijalne podrške.

Anamarija Bogović je skupa sa studentima Rejem Kovačevićem i Petrom Znaorom imala izlaganje Uloga socijalnih zaliha i uspoređivanja s drugima u mentalnom zdravlju studenata Studentica Lara Fiolić imala je izlaganje s Martinom Knežević na temu Psychology of social media and the brain behind it. Također, naši studenti Rej Kovačević i Petar Znaor održali su radionicu na temu: Sklonost uspoređivanja s drugima i socijalne zalihe.Radionica je predstavljala svojevrsnu praktičnu primjenu znanja stečenih istraživanjem uloge socijalnih zaliha i uspoređivanja s drugima u mentalnom zdravlju studenata, a predavanje na istu temu održao je sada već naš bivši asistent Kristijan Žibrat, mag. psych. Prikazani rezultati dio su istraživanja koje su studenti Kovačić i Znaor proveli zajedno s izv. prof. dr. sc. Anamarijom Bogović u okviru Centra za psihološko savjetovanje HKS-a koje se odnosi na odrednice mentalnog zdravlja studenata. Studentice Nikica Polak i Lucija Prepušt imale su izlaganje sa suradnicama s drugih institucija na temu Digitalno posramljivanje – borba za pravdu ili kršenje tuđih prava?

Naši nastavnici i studenti pokazali su se kao vrlo aktivni i produktivni istraživači na ovoj međunarodnoj konferenciji!