Novosti

Đakoni Zagrebačke nadbiskupije u posjetu HKS-u

Hrvatsko katoličko sveučilište posjetili su đakoni Zagrebačke nadbiskupije u pratnji ravnatelja Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta i voditelja Đakonske pastoralne godine 2014./2015. dr. sc. Josipa Šimunovića.

...Više

 • Tribina 1.12. 2014.: ČUJ, JASNI GLAS ODJEKUJE

  Pročitaj više

 • Predstavljen prvi sveučilišni udžbenik Hrvatskog katoličkog sveučilišta

  Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u četvrtak 20. studenoga održano je predstavljanje prvog HKS-ovog sveučilišnog udžbenika „Povijest medicine s razvojem primaljstva, porodništva i ginekologije” čiji je autor izv. prof. dr. sc. Dubravko Habek, a koji je izdan u suradnji s Medicinskog nakladom iz Zagreba.

  Pročitaj više

 • Zdravstvo i socijalna zbivanja u Prvom svjetskom ratu

  Odjel za povijest Hrvatskog katoličkog sveučilišta organizirao je u četvrtak, 20. studenoga u dvorani „Bl. Alojzije kard. Stepinac” HKS-a Znanstveni skup „Zdravstvo i socijalna zbivanja u Prvom svjetskom ratu”. Skupu su nazočili studenti HKS-a, predstavnici Hrvatske liječničke komore, ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar, kao i ravnatelj KB Sveti Duh prof. dr. sc. Mladen

  Pročitaj više

 • Predstavnice Udruge Zamisli posjetile HKS

  Predsjednica „Udruge Zamisli“ Svjetlana Marijon i suradnica Udruge Sanja Krznarić susrele su se u petak 21. studentog 2014. s rektorom Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željkom Tanjićem, a susretu je prisustvovala i asistentica mag. Valentina Kanić.

  Pročitaj više

 • Nastupno predavanje

  Dr. sc. MARIO BARA, pristupnik Natječaja za izbor u znanstveno-nastavno zvanje docent održat će nastupno predavanje s temom: “Demokratizacija i razvoj civilnog društva u Hrvatskoj”.

  Pročitaj više

 • Imas puska, imas pistol?

  Hrvatski institut za povijest, Podružnica za povijest Slavonije, Srijema i Baranje, izdao je knjigu docenta dr. sc. Ivice Miškulina “Imas puska, imas pistol?” o mirovnim operacijama Ujedinjenih naroda u zapadnoj Slavoniji.

  Pročitaj više

 • Misa za Domovinu i branitelje

  Na blagdan prvog hrvatskog sveca Nikole Tavelića u petak 14. studenog 2014. pozivamo Vas na zajedničko misno slavlje u 8:15 u našoj Sveučilišnoj kapeli s nakanom za Domovinu i branitelje.

  Pročitaj više

 • HKS na 19. Smotri Sveučilišta u Zagrebu

  U petak 14. i subotu 15. studenog 2014. na 19. smotri Sveučilišta u Zagrebu posjetite štand br. 51 Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

  Pročitaj više