Novosti

Docentu Domazet Loši nagrada grada Sinja

Gradonačelnik grada Sinja Ivica Glavan uručio je u utorak 12. kolovoza 2014. na svečajoj sjednici Gradskog vijeća našem docentu dr. sc. Tomislavu Domazetu Loši godišnju nagradu za postignute izuzetne rezultate u biološkim znanostima.

...Više

 • Velika mi djela učini Svesilni: uzvisi neznatne.

  Uz blagdan Uznesenja blažene Djevice Marije donosimo odlomak iz današnjeg evanđelja po Luki (1,39-56): U one dane usta Marija i pohiti u Gorje, u grad Judin. Uđe u Zaharijinu kuću i pozdravi Elizabetu. Čim Elizabeta začu  Marijin pozdrav, zaigra joj čedo u utrobi. I napuni se Elizabeta Duha Svetoga i povika iz svega glasa: »Blagoslovljena

  Pročitaj više

 • Javni natječaj za upis u ak. g. 2014./2015.

  HRVATSKO KATOLIČKO SVEUČILIŠTEna temelju članka 77. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, članka 114. Statuta, članka 17. Pravilnika o studijima i studiranju i Odluke Senata raspisuje NATJEČAJ za upis redovitih studenata u I. godinu preddiplomskih jednopredmetnih sveučilišnih studija povijesti, psihologije i sociologije Hrvatskog katoličkog sveučilišta u akademskoj godini 2014./2015.   Link na cijeli tekst natječaja.    

  Pročitaj više

 • Sudjelovanje zaposlenika HKS-a na istraživačkim projektima

  Hrvatska zaklada za znanost odobrila je projekte na kojima sudjeluju zaposlenici Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

  Pročitaj više

 • Zahvalnica za župu Naše Gospe Kraljice Hrvata

  Velečasni Mladen Horvat, župnik župe Naše Gospe Kraljice Hrvata iz Toronta u Kanadi, posjetio je u petak 11. srpnja 2014. godine Hrvatsko katoličko sveučilištu. Rektor prof. dr. sc. Željko Tanjić ga je obavijestio o radu našeg Sveučilišta i napretku naše sveučilišne zajednice.

  Pročitaj više

 • Te Deum 2014.

  Naša sveučilišna zajednica zajedničkom svetom misom zahvalnicom proslavila je završetak akademske godine 2013./2014. Svetu misu zahvalnicu predvodio je brat Dražen Marija Vargašević.

  Pročitaj više

 • Susret kardinala Bozanića i ministra Mornara

  U utorak 1. srpnja 2014. godine u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu susreli su se zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić i novoizabrani ministar znanosti, obrazovanja i sporta dr. sc.Vedran Mornar.

  Pročitaj više

 • Znanstveni skup Mogersdorf

  Od 1. do 4. srpnja 2014. održava se međunarodni kulturno-povijesni simpozij „Mogersdorf“. Riječ je o najdugovječnijem i vrlo uglednom znanstvenom skupu koji svake godine okuplja povjesničare iz Austrije (pokrajina Gradišće i Štajerska), županije Željezno (Vas) iz Mađarske, Slovenije i Hrvatske. Skup nosi ime osnivača tj. mjesta Mogersdorfa u južnom Gradišću gdje se 1664. vodila bitka

  Pročitaj više

 • Odjeci tiskovne konferencije: Otkriveni pratumori! | Hrvatsko katoličko sveučilište

  Hrvatski znanstvenik dr. sc. Tomislav Domazet Lošo predstavio je u utorak 24. lipnja 2014. na tiskovnoj konferenciji najnovije otkriće o pratumorima. Mediji su odlično popratili ovu vijest.

  Pročitaj više

Ostale novosti

Arhiva novosti

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter:

live stream