Novosti

Čestitka rektora Tanjića novoimenovanom krčkom biskupu

U ime svih studenata, profesora i djelatnika Hrvatskog katoličkog sveučilišta i u svoje osobno, čestitam Ti na imenovanju. Pratimo Te molitvom zahvalni za povjerenu Ti službu.

...Više

 • Promocija knjige “Biografije bjelovarskih liječnika”

    U organizaciji Akademije medicinskih znanosti Hrvatske i nakaldničke kuće “Tonimir”  u utorak 27. siječnja 2015. u 18 sati u prostorijama Hrvatskoga liječničkoga zbora u Zagrebu, Šubićeva 9, bit će predstavljena knjiga našeg profesora Dubravka Habeka “Biografije bjelovarskih liječnika”.  O knjizi će govoriti: akademkinja Vida Demarin, prof. dr. sc. Željko Dugac i urednik Stjepan Juranić.  

  Pročitaj više

 • Najava predavanja

  U četvrtak 29. siječnja 2015. u 12 sati u dvorani „Bl. Alojzije kard. Stepinac“ predavanje “Desakralizacija politike“ održat će Branko Tinodi, dipl. iur, bivši zastupnika u Hrvatskom saboru.

  Pročitaj više

 • Susret s malonogometnom momčadi HKS-a

  Rektor HKS-a prof. dr. sc. Željko Tanjić susreo se u četvrtak 22. siječnja 2015.godine s malonogometnom momčadi našeg Sveučilišta koji će igrati prvi malonogometni susret u sklopu Sveučilišnog prvenstva Grada Zagreba u futsalu.

  Pročitaj više

 • Prof. Marin član Povjerenstva za izradu prijedloga modela restrukturiranja javnih znanstvenih instituta u RH

  Prof. dr. sc. Emili Marin, prorektor za međunarodnu suradnju na HKS-u, izabran je u Povjerenstvo kao predstavnik Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj.

  Pročitaj više

 • Muzej bl. Alojzija Stepinca u Noći muzeja

  Muzej bl. Alojzija Stepinca, smješten uz zagrebačku katedralu, prvi će put u petak, 30. siječnja 2015. godine sudjelovati u manifestaciji „Noć muzeja“.

  Pročitaj više

 • Molitvena osmina za jedinstvo kršćana 2015.

  Molitvena osmina za jedinstvo kršćana (18. – 25. siječnja) ove se godine u cijelome svijetu odvija pod geslom uzetim iz Ivanova evanđelja 4,7: „Daj mi piti!“. Tekstove za knjižicu pod istim nazivom, koju će kao i prijašnjih godina tiskati Kršćanska sadašnjost, priredili su kršćani iz Brazila.

  Pročitaj više

 • Najava predavanja

  Izv. prof. dr. sc. Jasna Čerkez Habek, dr. med. internist, viši znanstveni suradnik na Klinici za unutrašnje bolesti Kliničke bolnice „Sveti Duh“, održat će u četvrtak 22. siječnja 2015. u 12 sati predavanje
  “Vitalnost i zdravlje kroz spoznaje „Anti-aging” medicine”.

  Pročitaj više

 • Sućut za poginule u Parizu

  Povodom terorističkog napada na ured francuskog satiričnog magazina Charlie Hebdo u Parizu prorektor za međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Emilio Marin u ime Hrvatskog katoličkog sveučilišta izrazio je sućut u Veleposlanstvu Republike Francuske sljedećim riječima upisanim u Knjigu žalosti:  “À la mémoire des victimes de l’action terroriste et de la déraison déplorable et pour la défense

  Pročitaj više