Novosti

Uskrsna čestitka

...Više

 • Veliki četvrtak

  Pranjem nogu on, komu je Otac sve predao, želio je ipak pokazati da se prije predanja u smrt neprijateljima želi predati u ruke svojima. Njima je htio pokazati da on nije onaj koji distancom vlastitog položaja i autoritetom vlasti želi biti njihov učitelj. Znao je da će tim činom dovesti u krizu one koji su ga nasljedovali, da će im srušiti slike i mišljenja koja su o njemu oblikovali. On je to upravo i želio. … Htio je da shvate da on ne vlada jakošću i silom nego predanjem i služenjem.

  Pročitaj više

 • LUX VERA – film o Hrvatskom katoličkom sveučilištu

  Predstavljamo film o Hrvatskom katoličkom sveučilištu “Lux vera” čija je svrha popularizacija akademskog i duhovnog života na našem Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

  Pročitaj više

 • Prorektor Marin u Nacionalnom vijeću za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj

  Hrvatski je Sabor u petak, 11. travnja 2014. godine, sa 77 glasova ‘za’, 29 ‘protiv’ i jednim suzdržanim, imenovao Nacionalno vijeće za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj.

  Pročitaj više

 • Nagrađeni prof.dr. sc. Josip Obradović i prof.emerita Mira Čudina Obradović

  Poznata međunarodna izdavačka kuća EMERALD svake godine objavljuje velik broj stručnih knjiga i znanstvenih monografija iz prirodnih, društvenih i humanističkih znanosti na engleskom jeziku. Stručno povjerenstvo za prirodne i društvene i humanističke znanosti ocjenjuje te radove i proglašava najbolju knjigu i najbolje poglavlje u knjizi objavljeno te godine. Za 2013. godinu stručno povjerenstvo iz društvenih

  Pročitaj više

 • Fotonatječaj: Lux vera

  Kreativnost naših studenata… nema kraja. Pozivamo studente Hrvatskog katoličkog sveučilišta da sudjeluju na fotografskom natječaju na temu Lux vera (svjetlo istinsko). Natječaj traje od 4. travnja 2014. do 5. svibnja 2014. Otvorenje izložbe bit će u sklopu događanja uz Dan Hrvatskog katoličkog sveučilišta 30. svibnja 2014.

  Pročitaj više

 • Moji rimski papiri

  Posebnost predstavljanja knjige Moji rimski papiri prorektora za međunarodne odnose prof. dr. sc. Emilija Marina u tome je što će uz uvažene goste knjigu predstaviti studenti HKS-a Maria, Maja, Robert i Veronika, a glazbene točke izvesti naše studentice Franka i Nikolina. Ne propustite prigodu prisustvovati ovom iznimnom događanju. Radujemo se susretu!

  Pročitaj više

 • Križni put na Ksaveru

  Pozivamo vas na na tradicionalni križni put za mlade u organizaciji Ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije na Ksaveru koji će se održati ovoga petka, 11. travnja s početkom u 20 sati.

  Pročitaj više

 • Na HKS-u počeo Program za stjecanje nastavničkih kompetencija

  “Poziv nastavnika je plemenit i blagoslovljen, ali i zahtjevan.“ – istaknuo je prorektor Črpić na početku nastave Programa za stjecanje nastavničkih kompetencija.

  Pročitaj više