Novosti

Javni natječaj u upis redovitih studenata u I. godinu diplomskog sveučilišnog studija povijesti HKS-a

Objavljen je natječaj o uvjetima upisa redovitih studenata u I. godinu diplomskog sveučilišnog studija povijesti Hrvatskog katoličkog sveučilišta u akademskoj godini 2014./2015.

...Više

 • Spalatumque dedit ortum

                      U Zborniku Spalatumque dedit ortum izdanom povodom desete godišnjice Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu objavljen je članak prorektor za međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Emilija Marina La lapide in memoria di Francesco Patrizi sulla chiesa romana di Sant’Onofrio (Spomen natpis u čast Franji Petrišu

  Pročitaj više

 • Objavljen natječaj za dodjelu novčane pomoći i stipendija Zaklade bl. Marija Petković

  Zaklada blažena Marija Petković objavila je na temelju članka 12. Pravilnika o pružanju pomoći objavila Natječaj za dodjelu novčane pomoći i dodjelu stipendija za školsku godinu 2014/2015.

  Pročitaj više

 • Natječaj za izvođenje Programa za stjecanje nastavničkih kompetencija

  Na temelju Statuta i Odluke Senata Hrvatskog katoličkog sveučilišta objavljuje se NATJEČAJ za izvođenje Programa za stjecanje nastavničkih kompetencija (pedagoške kompetencije)   Raspisuje se natječaj za stjecanje nastavničkih kompetencija i kompetencija za rad u odgojno-obrazovnoj ustanovi (pedagoško-psihološko didaktičko-metodičko obrazovanje) kojim se stječe kvalifikacija obujma 60 ECTS bodova na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Svi oblici nastave, u

  Pročitaj više

 • Velečasni Reparinac u posjetu HKS-u

  U srijedu 28. kolovoza 2014. Hrvatsko katoličko sveučilište posjetio je vlč. Ivica Reparinac, župnik župe Hrvatskih Mučenika iz Mississauge, Kanad. Velečasni Reparinac i njegovi župljani ugostili su rektora Hrvatskog katoličkog sveučilišta Željka Tanjića 2013. i 2014. godine.

  Pročitaj više

 • Velika mi djela učini Svesilni: uzvisi neznatne.

  Uz blagdan Uznesenja blažene Djevice Marije donosimo odlomak iz današnjeg evanđelja po Luki (1,39-56): U one dane usta Marija i pohiti u Gorje, u grad Judin. Uđe u Zaharijinu kuću i pozdravi Elizabetu. Čim Elizabeta začu  Marijin pozdrav, zaigra joj čedo u utrobi. I napuni se Elizabeta Duha Svetoga i povika iz svega glasa: »Blagoslovljena

  Pročitaj više

 • Javni natječaj za upis u ak. g. 2014./2015.

  HRVATSKO KATOLIČKO SVEUČILIŠTEna temelju članka 77. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, članka 114. Statuta, članka 17. Pravilnika o studijima i studiranju i Odluke Senata raspisuje NATJEČAJ za upis redovitih studenata u I. godinu preddiplomskih jednopredmetnih sveučilišnih studija povijesti, psihologije i sociologije Hrvatskog katoličkog sveučilišta u akademskoj godini 2014./2015.   Link na cijeli tekst natječaja.    

  Pročitaj više

 • Sudjelovanje zaposlenika HKS-a na istraživačkim projektima

  Hrvatska zaklada za znanost odobrila je projekte na kojima sudjeluju zaposlenici Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

  Pročitaj više

 • Zahvalnica za župu Naše Gospe Kraljice Hrvata

  Velečasni Mladen Horvat, župnik župe Naše Gospe Kraljice Hrvata iz Toronta u Kanadi, posjetio je u petak 11. srpnja 2014. godine Hrvatsko katoličko sveučilištu. Rektor prof. dr. sc. Željko Tanjić ga je obavijestio o radu našeg Sveučilišta i napretku naše sveučilišne zajednice.

  Pročitaj više

Ostale novosti

Arhiva novosti

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter:

live stream