U Križevcima se u petak i subotu, 11. i 12. travnja 2014. godine održao veliki znanstveni skup s međunarodnim sudjelovanjem, a povodom obljetnice osnivanja HSS-a, pod nazivom “110 GODINA HRVATSKE SELJAČKE STRANKE”.
 
Skup je otvoren u petak gdje je prisutne u Velikoj vijećnici Grada u ime organizatora pozdravio Ratislav Matić – predsjednik Povijesnog društva Križevci istaknuvši kako je ovaj znanstveni skup prerastao očekivanja organizatora i pretvorio se u Kongers na kojem će u dva dana svoja izlaganja imati 40-ak predavača iz Hrvatske i inozemstva, susjednih država u kojima je djelovala Hrvatska seljačka stranka. 

Prvog dana skupa izlagao je doc. dr. sc. Ivan Bulić i održao predavanje “Nastojanja, promišljanja i upozorenja Stjepana Radića 1913.-1918”.

Skupu su uz mnoge članove HSS-a nazočili potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner, predsjednik HSS-a Branko Hrg, Marijana Petir, kandidatkinja HSS-a na predstojećim izborima zastupnika u Europski parlament.

Organizator skupa je POVIJESNO DRUŠTVO KRIŽEVCI, a suorganizatori su bili Hrvatski institut za povijest iz Zagreba, Društvo za hrvatsku povjesnicu iz Zagreba, Odsjek za povijesne znanosti HAZU-a u Zagrebu, Zavod za znanastvenoistraživački i umjetnički rad HAZU-a Koprivničko- križevačke županije te Hrvatska seljačka stranka.

 

Sažetak predavanja doc. dr. sc. Ivana Bulića na linku

 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište