Znanstveni simpozij Odjela za komunikologiju Hrvatskoga katoličkog sveučilišta „Vjerska tematika u hrvatskom medijskom prostoru” održao se u četvrtak 4. svibnja s početkom u 10 sati u dvorani Bl. Alojzija kard. Stepinca na HKS-u, Ilica 242 u Zagrebu.
Uz tematska izlaganja o mjestu religije u suvremenome društvu, odnosno hrvatskom kazalištu, filmu i dramskim tekstovima, na simpoziju predstavljeni su rezultati istraživanja na projektu „Vjerska tematika u hrvatskome medijskome prostoru”.
Nakon pozdravnih govora rektora HKS-a prof. dr. Željka Tanjića i pročelnika Odjela za komunikologiju izv. prof. dr. Jerka Valkovića, na početku simpozija,  o vjerskoj tematici u medijima izlagali su dr. Hrvoje Špehar, prof. dr. Josip Šalković, prof. dr. Sanja Nikčević, Zlatko Vidačković, mag. nov. i dr. Marijana Togonal.
U 12.45 uslijedilo je predstavljanje projekta „Vjerska tematika u hrvatskome medijskome prostoru”, a na okruglom stolu s predstavnicima vjerskih zajednica sudjelovali su šef kabineta muftije mr. Nermin Botonjić, glasnogovornica židovske vjerske zajednice Bet Israel mr. Jasminka Domaš, pastor i predsjednik Saveza baptističkih Crkava dr. Toma Magda, predsjednica Hrvatskoga društva katoličkih novinara i glavna urednica IKA-e dr. Suzana Peran i đakon Srpske pravoslavne Crkve dr. Dragan Radić.

 

 

 

 

Foto: Bernarda Anja Buden    

Foto: Zrinka Planinčić 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište