U nedjelju 11. veljače 2024. na spomendan svete Majke Božje Lurdske obilježen je Svjetski dan bolesnika, povodom kojega su Sveučilišni odjel za sestrinstvo Hrvatskog katoličkog sveučilišta, Hrvatsko katoličko liječničko društvo i Hrvatsko katoličko društvo medicinskih sestara i tehničara održali zdravstvenu akciju.

Akcija je započela misnim slavljem u Bazilici sv. Antuna Padovanskog na Svetome Duhu. Misu je predslavio pater Ilija Grgić, poglavar Misionara Krvi Kristove i duhovnik Hrvatskog katoličkog društva medicinskih sestara i tehničara, dok su u koncelebraciji, uz rektora bazilike, bili i rektor HKS-a prof. dr. sc Željko Tanjić i provincijal Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca fra Miljenko Hontić.

Na misnom slavlju u molitve su uključili sve bolesne osobe, osobito one koji zbog bolesti ne mogu sudjelovati u molitveno-liturgijsko-katehetskom životu nadbiskupije. Na župnoj misi svoj su dan proslavili Hrvatsko katoličko liječničko društvo (podružnica „Branimir Richter“-Zagreb), Hrvatsko katoličko društvo medicinskih sestara i tehničara, Sveučilišni odjel sestrinstva na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, medicinske sestre članice redovničkih zajednica pri Hrvatskoj redovničkoj konferenciji na čelu sa svojim Povjerenstvom te Klub „Nutrix“.

Nakon svih jutarnjih misa, u katehetskoj dvorani „Antonio“ vjernici su se mogli susresti s dežurnim liječnicima i osobljem, izmjeriti tlak i šećer u krvi te potražiti savjet liječnika. Svima je podijeljena i Papina poruka za Dan bolesnika.

Hrvatsko katoličko sveučilište