Naši su volonteri u suradnji sa akademskom zajednicom Hrvatskog katoličkog sveučilišta tijekom korizme sakupljali novčana sredstva kojima će se djetetu ili mladoj osobi s teškoćama u razvoju upriličiti odlazak na jednotjedno hodočašće u Lourdes u prvom tjednu nakon Uskrsa.

Na hodočašće ih vodi Dječja udruga hrabrost – DUH , a riječ je o međunarodnom hodočašću na kojem se okupi  i do 5000 djece i mladih. Mladi koji sudjeluju iz Hrvatske su iz različitih domova. Udruga se trudi dati svakom djetetu priliku za ovo hodočašće. Mlade na hodočašću prate volonteri, medicinska sestra i svećenik.

Akcija je završena u ponedjeljak 22. ožujka 2016. godine i u akciji je prikupljeno 2 580,00 HRK.

U ime Dječje Udruge Hrabrost – DUH novac je preuzeo Mislav Vukelić koji je rekao:

U ime Dječje Udruge Hrabrost – DUH zahvaljujem svim studentima, nastavnicima i djelatnicima Hrvatskog katoličkog sveučilišta na iskazanoj prilici da se ovim putem predstavimo i zamolimo vas za pomoć. Sva prikupljena sredstva od velike su važnosti za našu Udrugu i uvelike pomažu u organizaciji hodočašća u Lourdes. Nadamo se kako ćete i u budućnosti biti otvoreni za ovakav tip akcije te kako ćemo ostvariti i daljnju dobru suradnju. U našim molitvama nosit ćemo i HKS kao i sve njegove studente, nastavnike i djelatnike i svakako ćemo se javiti.

 

Volonterska akcija

Volonterska akcija

Volonterska akcija

Volonterska akcija

 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište