U subotu 30. travnja 2022. na Hrvatskom katoličkom sveučilištu održana je edukacija u sklopu programa cjeloživotnog učenja “Laudato si! Dijalogom do cjelovite ekologije”. Nakon četiri predavanja 32 polaznika pristupila su polaganju završnog ispita kojeg su uspješno položili te im je svečano uručena potvrda o završetku Programa.

Na svečanoj dodjeli potvrdi okupili su se svi polaznici zajedno s predavačima koji su sudjelovali u izvođenju Programa.

U ime Rektora Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željka Tanjića polaznicima se obratio prorektor za znanost prof. dr. sc. Roberto Antolović, istaknuvši važnost suradnje šireg kruga znastvenika koji su izradili program i sudjelovali u njegovu izvođenju. Prof. dr. sc. Roberto Antolović izrazio je zadovoljstvo uspostavljenom suradnjom triju institucija koje su sudjelovale u izradi programa: Hrvatsko katoličko sveučilište, Centar za promicanje socijalnog nauka Hrvatske biskupske konferencije i Katedra socijalnog nauka Crkve Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

U ime Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve i Katedre socijalnog nauka Crkve polaznicima se obratio prof. dr. sc. Stjepan Baloban koji se zahvalio svima koji su sudjelovali u sastavljanju programa, čestitavši ujedno prvoj generaciji polaznika na uspješno završenom Programu. Prof. dr. sc. Stjepan Baloban istaknuo je važnost interdisciplinarnog karaktera ovoga programa kao i važnost dijaloga prema kojemu je cjelokupni program bio usmjeren.

Voditelj programa izv. prof. dr. sc. Zoran Turza je također zahvalio svim predavačima i polaznicima te je posebice zahvalio užem timu suradnika koji su sudjelovali u izradi programa. Izrazio je nadu da će se program nastaviti i u sljedećoj akademskoj godini. Nakon uvodnih pozdrava prof. dr. sc. Roberto Antolović i izv. prof. dr. sc. Zoran Turza polaznicima su uručili potvrde o završetku programa. Time je prva grupa polaznika završila svoje tromjesečno cjeloživotno obrazovanje.

Čestitamo svim polaznicama i polaznicima uspješno zavrešnom programu cjeloživotnog učenja!

 

Hrvatsko katoličko sveučilište