Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u petak, 6. studenoga 2020. prigodnim programom započelo je izvođenja nastave za treću generaciju studenata poslijediplomskih sveučilišnih (doktorskih) studija. Program se odvijao putem Microsoft Teams platforme.

Riječ dobrodošlice uputio je u ime Uprave rektor Sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić. Studentima su se također obratili i voditelji studija prof. dr. sc. Emilio Marin i prof. dr. sc. Gordan Črpić te predstavnica studenata poslijediplomskih studija u Senatu Nika Đuho, mag, soc.

Uvodno predavanje „Vrijednosti i identitet, sociologija i povijest“ održao je prof. dr. sc. Stjepan Kušar, predsjednik Sveučilišnog vijeća poslijediplomskog (doktorskog) studija Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

U treću generaciju na poslijediplomski sveučilišni studij Povijest u akademskoj godini 2020./2021. upisano je osam studenata, a na poslijediplomski sveučilišni studij Sociologija: vrijednosti, identitet i društvene promjene u hrvatskome društvu sedamnaest studenata.
Sveukupno je na poslijediplomske doktorske studije na Hrvatskom katoličkom sveučilištu upisano 87 studenata.

Susretu u dvorani “Blaženi Alojzije kard. Stepinac”, iz koje je emitiran program, prisutvovali su također i sveučilišni kapelan vlč. Odilon Singbo koji je susret započeo zajedničkom molitvom, voditeljica Službe za studentska pitanja i tajnica doktorskih studija Lada Lokmer te nekoliko asistenata i djelatnika Sveučilišta.