U utorak 9. listopada započela je deveta akademska godina za studente diplomskih studija. Program obilježavanja započeo je euharistijskim slavljem kojega je predvodio  doc. dr. sc. Krunoslav Novak u koncelebraciji s dr. sc. Josipom Bošnjakovićem. Misno slavlje uljepšao je Pjevački zbor Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

U svojoj propovijedi doc. dr. sc. Krunoslav Novak osvrnuo se na ulomak iz Evanđelja po Luki (Lk 10,38-42) naglasivši: “Za svakoga ponaosob veliku važnost započinjanja dana i ispunjavanja radnih obaveza ima molitva i Božja riječ. Kada se dan započne Božjim učenjem tada su sve prepreke lakše savladive.”

Na završetku euharistijskog slavlja, u ime rektora prof. dr. sc. Željka Tanjića, obratio se prorektor za organizaciju i poslovanje prof. dr. sc, Gordan Črpić: “Čini mi se važno, u ovaj dan kada nam započinje novi ciklus diplomskih studija na HKS-u, po prvi puta i na studiju komunikologije,  činjenica da je svejedno hoćemo li na kraju biti stručnjaci, maheri ili znanstvenici s velikim ili malim “z”. Hoćemo li sigurno hodati ili trčati. Važno je da ne šepamo, kao stručnjaci i kao znanstvenici. To ćemo kroz  diplomski studij pokušati s Vama: postaviti Vas na vaše noge i pustiti u svijet.”

Nakon euharistijskog slavlja uslijedilo je zajedničko fotografiranje ispred zgrade Sveučilišta.