VATICAN-POPE-AUDIENCE Foto: AFP

Euharistijsko slavlje kao zahvala Bogu za darove koje smo po papi Benediktu XVI. primili, moleći za Crkvu i na Papine nakane, a osobito za duhovna zvanja, održat će se 28. veljače u zagrebačkoj katedrali s početkom u 18 sati. Misu će predvoditi pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško, a nakon euharistijskog slavlja obnovit će se spomen na Papin pohod Zagrebu, pomoću jednosatnoga sažetka video zapisa njegova boravka među nama.

Također, istog će se dana u večernjim satima i u ostalim župnim zajednicama i drugim liturgijskim zajednicama diljem zagrebačke Nadbiskupije, s okupljenim vjernicima proslaviti euharistijsko slavlje na istu nakanu. Nakon mise uslijedit će klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom.

Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu zahvalit ćemo Gospodinu za darove koje smo primili po papi Benediktu XVI. zajedničkom svetom misom u  8:15 sati koju će predvoditi i kratku homiliju održati dr. sc. Krunoslav Novak.

Srdačno Vas pozivamo da se pridružite nekom od navedenih euharistijskih slavlja gdje ćemo zajedno moliti za Crkvu, za papu Benedikta XVI., za kardinale koji će izabrati novog Papu kao i za budućeg poglavara Katoličke Crkve.

 

Hrvatsko katoličko sveučilište