U Zadru su od 29. do 31. svibnja 2014. godine održani XIX. Dani psihologije. Ovaj međunarodni znanstveno-stručni skup već se 35 godina održava u organizaciji Odjela za psihologiju Sveučilišta u Zadru te je vrlo omiljen među psiholozima u Hrvatskoj, a i šire. Na njemu su ove godine sa izlaganjima sudjelovali i nastavnici Odjela za psihologiju – Dragan Glavaš, Krunoslav Matešić i Lana Batinić.

Posebno smo ponosni što su se na skupu po prvi puta akademskoj zajednici predstavili i naši studenti. Studentice 2. godine psihologije, Mirka Šafarić-Vučko i Vanda Vrkić-Božić, izložile su rezultate svog istraživanja o najpoželjnijim i najmanje poželjnim karakteristikama sveučilišnih profesora te primile brojne pohvale za svoj trud, rad, no i samu temu istraživanja koja je vrlo aktualna te može biti od velike koristi za unapređenje nastave na sveučilišnoj razini. Kolegicama čestitamo i radujemo se njihovom daljnjem istraživačkom radu. Nadamo se da će ovo biti poticaj i ostalim studentima da se aktivno uključe u sudjelovanje na znanstvenim i stručnim skupovima, što je uvijek vrijedno iskustvo.

Ovom prilikom zahvaljujemo i kolegama u Zadru, koji su nas, kao i uvijek, lijepo primili i ugostili te se veselimo novim susretima i suradnjama.

 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište