U ponedjeljak 25. rujna 2017. godine u Vijećnici Hrvatskog katoličkog sveučilišta održana je trinaesta i ujedno posljednja sjednica drugog saziva Studentskog zbora Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Na završnoj sjednici uglavnom se vodila rasprava o tome kako najbolje pomoći članovima novog saziva, pa je tako sastavljen neslužbeni pravilnik o ulozi članova zbora te studentskih predstavnika, a koji će biti od velike pomoći kolegama.

Također, predsjednik SZ-a Marko Mikulec podnio je završni izvještaj o radu Zbora u akademskoj godini 2016./2017. U izvještaju su navedeni svi projekti, sastanci, događanja koje je Zbor organizirao ili je sudjelovao u njima. Također, naveden je ukupan broj sjednica, glavne odluke koje su donešene i slično. Ovaj izvještaj je jednoglasno prihvaćen.

Članovi Zbora su upoznati s izmjenama u Odlukama o studentskim naknadama i troškovima linearne participacije. Posljednje odluke koje su donešene na sastanku s upravom Sveučilišta išle su na ruku studenata te se zbog njih i išlo u ove promjene koje je vodstvo Zbora prihvatilo.

Studentski zbor je obećao učiniti sve što je u mogućnosti kako bi sve obavijesti vezane za početak akademske godine stigle do studenata na vrijeme.

Na kraju predsjednik se zahvalio svim članovima Zbora na radu, trudu i zalaganju tijekom ove dvije godine te je izrazivši zadovoljstvo postignutim zatvorio sjednicu. Naglašeno je da će članovi starog saziva uvijek biti na raspolaganju za pomoć svojim kolegama, a sve s ciljem napretka studentskog života na HKS-u te samog Sveučilišta. Sukladno tome, prije početka rada novog saziva Studentskog zbora, održat će se zajednički sastanak starih i novih članova Zbora.

 

Hrvatsko katoličko sveučilište