Rektor prof. dr. sc. Željko Tanjić i doc. dr. sc. Krunoslav Novak s Odjela za komunikologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta boravili su od 9. do 13. svibnja 2018. u Torontu u Kanadi na poziv gospodina Marka Radočaja, predsjednika Odbora HDZ Toronta u Torontu. Podružnica HDZ-a Toronto odlučila je svoj tradicionalni godišnji banket posvetiti Hrvatskom katoličkom sveučilištu i sve sredstva prikupljena na donatorskoj večeri darovali za potrebe Sveučilišta. Večera je održana 12. svibnja u župnoj dvorani župe Presvetoga Trojstva u Oakvilleu i na nju se odazvalo 250 gostiju i prijatelja među kojima su, uz organizatore i domaćine, bili prisutni i svećenici mons. Ivan Vukšić, delegat za Kanadu, župnik iz Oakvillea, don Ilija Petković, župnici iz Toronta, vlč. dr. sc. Mladen Horvat, Mississauge, vlč. Tomislav Kasić s kapelanom vlč. Nikolom Platužićem, fra Jozo Grubišić iz Norvala te časne sestre milosrdnice iz Oakvilla. Među uzvanicima je bila i generalna konzulica Republike Hrvatske u Torontu gospođa Andreja Javor sa suprugom. Među uzvanicima su bili i mnogi naši iseljenici u Kanadi koji sve više uviđaju važnost Sveučilišta za cjelokupni razvoj Hrvatske. Rektor Tanjić obratio se okupljenima, zahvalio gosp. Radočaju i Organizacijskom odboru HDZa Toronto na pozivu i odluci da na ovaj način podupru rad našega Sveučilišta. Ukratko je predstavio rad Sveučilišta, njegov dosadašnji razvoj, važnost, postignute rezultate i planove. Skupu se obratio i doc. dr. sc. Krunoslav Novak koji već nekoliko godina zajedno s vlč. dr. sc. Mladenom Horvatom, župnikom iz Toronta, radi na prikupljanju pomoći za opremanje televizijskog i radio studija na Kampusu našega sveučilišta, a za potrebe studija komunikologije. On je istaknuo velikodušnost hrvatskih ljudi u južnom Ontariju i njihovu spremnost za pomoć Sveučilištu ne samo kroz novčane priloge, nego i savjetom i prije svega molitvom.

Dan prije, u petak 11. svibnja 2018. rektor Tanjić i docent Novak susreli su se također i s predstavnicima Kanadsko-hrvatske gospodarske komore te su prisustvovali 16. Godišnjoj poslovnoj gala večeri u Burlington Convention Centre upriličenoj povodom 25. godišnjice uspostave diplomatskih veza između Kanade i Hrvatske, na kojoj se okupilo oko 600 uzvanika. Tijekom večeri predane su nagrade za vodstvo, inovativnosti i izvrsnosti unutar hrvatsko-kanadske zajednice kao značajan doprinos hrvatskih Kanađana kanadskom društvu u cjelini. Tom prigodom predstavnici Kanadsko-hrvatske gospodarske komore John Marion, predsjednik Komore, Ivan T. Grbešić i Joe Draganjac uručili su rektoru Tanjiću i docentu Novaku ček u iznosu od 5.000 kanadskih dolara za potrebe Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Cijelo vrijeme boravka u Kanadi rektor Tanjić i docent Novak bili su gosti velečasnog dr. sc. Mladena Horvata, župnika župe Naše Gospe Kraljice Hrvata iz Toronta u Kanadi koja duhovno i materijalno podupire rad Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Zajedno s vlč. Horvatom rektor Tanjić i docent Novak slavili su sveto euharistijsko slavlje na svetkovinu Uzašašća i tom prigodom zahvalili župljanima i velečasnom Horvatu na svesrdnoj pomoći koju već nekoliko godina  pružaju našem Sveučilištu.