U petak, 21. studenog 2014.  Hrvatsko katoličko sveučilište primilo je u goste djecu u dobi od jedne do 12 godina za koje su volonteri HKS-a organizirali plesne i likovne radionice. Djeca smještena u Caritasovoj Kući ljubavi došla su u pratnji nekoliko volonterki studentica prava, upravnog prava, engleskog jezika, svojih majki, voditeljice Kuće te dviju djelatnica, a djeca iz Doma svete Terezije u pratnji s. Veronike.

Nakon međusobnog upoznavanja djelatnica HKS-a, Đurđica Čavrak Hofer pročitala je jednu svoju dječju pjesmu. 

Potom su se djeca mlađe dobi zadržala su u predavaoni koju su naše volonterke Marija Prpa, Gloria Glibo, Lorena Đurina, Mija Rakarić i Ana Vivoda specijalno uredile za male goste i tamo oslikavala ruke, papire, plesala i družila se dok su starije djevojčice u Buksi učile plesnu koreografiju koju su za njih osmislile volonterke Ira Razumić i Nika Đuho.   ​

Naučenu koreografiju djevojčice su na kraju pokazale svima okupljenima. Druženje je završilo uručivanjem poklona koje su za djecu pripremili i uručili volonteri HKS-a. U pomoć volonterkama pristupili su i student Marko Pranjić te djelatnici HKS-a.

Rastanak je završio u međusobnoj zahvalnosti za darovani susret i zadovoljstvom da je svijet na par sati svima bio ljepši.

 

 

 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište