U četvrtak 11. studenoga 2021, održan je na  Hrvatskom katoličkoom sveučilištu prvi sastanak Volonterske skupine u akademskoj godini 2021./2022. 

Za razliku od prošle godine kad su svoj prvi sastanak održali preko MS Teams platforme, ove su se godine naši Volonteri sastali uživo.

Sastanak je započeo pozdravom bivšega sveučilišnog kapelana doc. dr. sc. Odilona Singboa na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Velečasni Odilon predstavio je novoga voditelja Volonterske skupine, vlč. Marka Čolića  koji se volonterima obratio s nekoliko motivacijskih riječi.

Budući da su se Volonterskoj skupini priključili novi članovi, dosadašnji volonteri predstavil su akcije koje su proveli prošle akademske godine kao i one koje nisu uspjeli provesti zbog epidemije: volontiranje u pučkoj kuhinji na Sv. Duhu, aktivnosti vezane uz proslavu blagdana Sv. Nikole, sakupljanje i razvrstavanje potrepština potrebitima, volontiranje u Sisku, pomaganje stanovnicima područja pogođenim potresima, prodaja korizmenih pereca i mnoge druge.

Zaključak sastanka je da je Volonterska skupina Hrvatskog katoličkog sveučilišta s novim voditeljem, sveučilišnim kapelanom vlč. Markom, spremna svoje slobodno vrijeme i dobru volju dati onima u potrebi.

“Nadamo se da ćemo imati više mogućnosti i prilika s obzirom na pandemiju te se radujemo novim članovima i svemu što nas čeka”- poručili su naši volonteri.

Volonteri HKS-a predali su velečasnom Odilonu prigodan dar kao zahvalu za vođenje Volonterske skupine tijekom proteklih pet godina. 

Hrvatsko katoličko sveučilište