U subotu 23. ožujka 2019. godine petu godinu za redom vjernici župe Navještenja Blažene Djevice Marije iz Velike Gorice hodočastili su u zagrebačku katedralu blaženiku Alojziju Stepincu. Nakon zagrebačke katedrale hodočasnici su se uputili na naše Sveučište. Župljane župe Navještenja Blažene Djevice Marije iz Velike Gorice predvođene njihovim župnikom vlč. Norbertom Ivanom Koprivecom i kapelanom vlč. Tonijem Potrebićem dočekali su rektor HKS-a prof. dr. sc. Željko Tanjić, sveučilišni kapelan vlč. Odilon Singbo, doc. dr. sc. Krunoslav Novak i dr. sc. Snježana Mališa s Odjela za komunikologiju.

“U svijetu ima više od 2000 katoličkih sveučilišta, nastaju i u zemljama gdje katolici nisu imali pristup javnom učilištu. Poznata su isusovačka sveučilišta. Ovo sveučilište, jedino katoličko sveučilište u Hrvatskoj, koje se nalazi u Ilici, na Črnomercu, u zapadnom dijelu grada, na mjestu gdje je od kraja 19. stoljeća bila vojarna. Danas na njemu studira više od 1200 studenatana pet odjela. Studijski programi su: povijest, sociologija, psihologija, komunikologija i sestrinstvo. Svoj dan Odjel za komunikologiju slavi na blagdan Navještenja i to je jedna od poveznica s vašom župom.” – okupljenim je vjernicima naglasio rektor Tanjić.

Tijekom obilaska prostora Sveučilišta vjernici su za uspomenu na to hodočašće predvođeni svojim pastirima i domaćinima napravili zajedničku fotografiju u dvorištu Sveučilišta.

Hrvatsko katoličko sveučilište