Stručni skup za vjeroučitelje u osnovnim i srednjim školama Požeške biskupije

Cjelodnevni stručni skup za vjeroučitelje u osnovnim i srednjim školama Požeške biskupije o temi “Važnost komunikacije i motivacije u procesu poučavanja” održan je u subotu 24. listopada 2015. u Dvorani sv. Terezije Avilske u Požegi.

Nakon uvodne molitve nazočne je pozdravio i najavio dnevni red predstojnik Katehetskog ureda Požeške biskupije Robert Mokri, a viša savjetnica za vjeronauk pri Agenciji za odgoj i obrazovanje prof. Ankica Mlinarić uvela je sudionike u temu susreta i predstavila predavače.

O komunikaciji u odgojno-obrazovnom procesu i komunikacijskim potencijalima nastavnika i učenika govorio je dr. sc. Krunoslav Novak s Odjela za komunikologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu. Nakon toga je dr. sc. Snježana Mališa održala predavanje o motivaciji u poučavanju i učenju. Poslije kratkog predaha predavači su nastavili s nešto konkretnijim prikazima strategija za motivaciju i korištenja medija u odgojno-obrazovnom radu. Uslijedila je tematska rasprava u kojoj su vjeroučitelji vrlo aktivno sudjelovali.

Na kraju je prikazan promotivni video o Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu, koji je komentarima popratio dr. sc. Krunoslav Novak.

Tekst: unicath.hr/IKA
Fotgrafija: IKA

 

 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište