Studenti psihologije pred ulazom u kuću sestara Misionarki ljubavi u Jukićevoj u Zagrebu

U petak 9. svibnja studenti prve godine psihologije posjetili su kuću sestara Misionarki ljubavi u Jukićevoj ulici te se upoznali s likom i djelom blažene Terezije iz Kalkute. Sestra Dobrila, jedina Hrvatica u zagrebačkom samostanu, iz osobnoga je poznavanja živo predstavila majku Tereziju te kroz mnoštvo anegdota i primjera predočila poziv svoje utemeljiteljice i način kako taj poziv sestre danas žive. Ono što se provlačilo kroz cijelo sestrino kazivanje je jasno uvjerenje da se služeći najsiromašnijima među siromasima zapravo služi samome Isusu Kristu i na taj način utažuje njegova žeđ.

Sestra Dobrila pozvala je zainteresirane na volontiranje u pučkoj kuhinji svakog dana osim četvrtkom od 15h te na euharistijsko klanjanje sa sestrama i siromasima srijedom u 17.30h. Neki studenti već volontiraju, a oni koji se žele pridružiti za sve informacije mogu se obratiti mag. rel. ped. i kat. Valentini Kanić.

Ovaj posjet dio je terenske nastave iz Uvoda u teologiju u okviru tematskoga spektra pod naslovom „Susret s kršćanstvom polazeći od središnjosti ljubavi“ u kojemu se obrađuju izabrani predstavnici kršćanstva kroz povijest.

 

Hrvatsko katoličko sveučilište