Hrvatsko katoličko sveučilište 18. je travnja započelo s primanjem prijava za upis na preddiplomski sveučilišni studij sestrinstva za pristupnike koji natječu za upis na studij u status izvanrednog studenta i unutar kvote 24+.

Upis studenata u kvoti 24+ novina je na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, a raspisivanjem ove kvote Sveučilište želi studiranje sestrinstva omogućiti širem krugu pristupnika.

Naime, prethodno spomenut status izvanrednog studenta omogućava lakše usklađivanje radnih i nastavnih obaveza, a okolnost da se od ove upisne godine kandidat za upis na studij može natjecati unutar posve nove kvote 24+ omogućava lakši pristup visokom obrazovanju pristupnicima koji su srednje obrazovanje završili prije uvođenja državne mature, dakle prije 2010. godine, i nisu položili državnu maturu.

nurse Photo by stockimages Image ID 100308066

Kandidati koji ispunjavaju uvjete za natjecanje za upis unutar kvote 24+ nisu obveznici polaganja državne mature za upis na visoka učilišta pa je za njih Hrvatsko katoličko sveučilište predvidjelo poseban razredbeni postupak.

Uvjet za natjecanje za upis unutar kvote 24+ ispunjavaju pristupnici koji su do 31. siječnja 2016. godine navršili 24 godine života te koji nisu polagali državnu maturu. Hrvatsko katoličko sveučilište u ovoj kvoti ove godine na preddiplomski sveučilišni studij sestrinstva planira upisati 40 studenata.

Više detalja o prijavama možete pročitati u Natječaju i rubrici Upisi na službenim mrežnim stranicama Sveučilišta: https://www.unicath.hr/upisi

Rok za prijavu: 18. svibnja 2016.

 

Fotografija: 

“We Provide Best Services” by stockimages
Image ID: 100308066 

 

 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište