Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) potpisala je sporazum s udrugom Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka 2016. koji definira studentski zadatak za izradu mobilne aplikacije.

UNIverzI-JA-DA je projekt za dodjelu financijskih sredstava najboljim studentskim rješenjima koja pomažu u rješavanju otvorenih pitanja tijekom održavanja Europskih sveučilišnih igara u Zagrebu i Rijeci u srpnju 2016. godine. Studentski projekti trebaju doprinositi s društveno korisnim inovacijama koje će studentskoj populaciji te građanima općenito pomagati kod rješavanja izazova tijekom, ali i nakon ESI2016. Osnovni je smisao projekta UNIverzI-JA-DA pružiti priliku studentima da se na stvarnim zadacima i uz podršku mentora educiraju i upoznaju sa poduzetništvom te realiziraju svoju inovativnu ideju.

Područja u kojima se može prijaviti projekt:

  • Mobilna aplikacija (službena aplikacija ESI2016)
  • Turistička promocija hrvatske kulture i sporta

Prijaviti se mogu (redovni i izvanredni) studenti preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija sveučilišta i ostalih visokoškolskih ustanova (veleučilišta i visokih škola) u Republici Hrvatskoj. Prijava je moguća pojedinačno, ili u timu. Natječaj je otvoren od 14. svibnja do 14. rujna 2015. g. Posebna pažnja prilikom evaluacije prijava obratit će se na inovativnost, izvedivost projekta, iskustvo i kvalificiranost tima, dodanu vrijednost te financijske resurse, a na natječaj se prijavljuje putem web stranice Mreža studentskih poduzetničkih inkubatora.

Šest finalista bit će odabrano 21. rujna, a predstavljanje projekata od strane studenata i objava pobjednika natječaja uslijedit će 11. studenoga 2015.godine.

 

Hrvatsko katoličko sveučilište