Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, u sklopu Dana odjela za psihologiju obilježenog 12. svibnja 2022. godine, održan je od 11. do 13. svibnja stručni skup „Um i njegove priče“ u organizaciji studenta Odjela za psihologiju HKS-a.

Skup su 11. svibnja otvorili pozdravnim govorima rektor prof. dr. sc. Željko Tanjić u ime Hrvatskog katoličkog sveučilišta i izv. prof. dr. sc. Ljiljana Pačić-Turk u ime Odjela za psihologiju.

Skup je otvoren predavanjem „Kako biti/ostati sretan u izazovnim i kriznim vremenima?“ prof. dr. sc. Ljiljane Kaliterne Lipovčan, a potom je  izv. prof. dr. sc. Anamarija Bogović govorila o „Emocijama u izazovnim vremenima“. Doc. dr. sc. Josip Bošnjaković održao je predavanje pod nazivom „Život, s Bogom, je Pjesma nad pjesmama: Kako pronaći ohrabrenje u religiji?“, nakon čega je dr. sc. Marijana Matijaš odgovorila na pitanja „Kako povećati svoju zapošljivost i pronaći (idealan) posao?“. Skup je završio predavanjem. dr. sc. Ivane Burić pod nazivom  „Psihoneuroimunologija mindfulnessa i stresa“.

Drugi dan skupa, 12. svibnja, bio je posvećen znanstvenicima koji su s publikom podijelili priče o svojim putevima do znanstvenog uspjeha. Prof. dr. sc. Goran Milas, prof. dr. sc. Boris Mlačić, prof. dr. sc. Majda Rijavec, doc. dr. sc. Odilon- Gbènoukpo Singbo, dr. sc. Ivan Flis i Katarina Perić, mag.psych. otvoreno su, iskreno, detaljno i bez ustručavanja podijelili sve informacije o svom karijernom putu i korisne savjete za studente na počecima njihovih profesionalnih puteva.

Treći dan skupa, 13. svibnja, studenti komunikologije i studenti psihologije Hrvatskog katoličkog sveučilišta pripremili su predavanja o online svijetu i digitalnoj tehnologiji uz praktične savjete o tome kako iz njih izvući najviše i najbolje za sebe te kako ih iskoristiti u svoju korist.

Sara Žganec, studentica komunikologije otvorila je treći dan skupa predavanjem „Online prezentiranje – kako iskoristiti čuda tehnologije i ostvariti kontakt s publikom“, a potom su, Filip Dešman i Vanesa Lukačin, također studenti komunikologije, imali izlaganje na temu „Tips & tricks kako bi online nastava bila najbolje što vam se ikad dogodilo“. Student psihologije Dominik Iveković održao je predavanje „Fake news – čemu na internetu (ne) trebamo vjerovati?, a Vicko Ćudina, također student psihologije, govorio je o tome „Kako spriječiti negativne efekte društvenih mreža?“. Student psihologije Mate Pešut održao je predavanje pod nazivom „Instagram – iz loše u zdravu naviku“, nakon čega je skup zatvoren predavanjem „Kako stvoriti vlastiti brand i istaknuti se među konkurencijom?“ dviju studentica komunikologije, Veronike Hađine i Snježane Šimić.

Zahvaljujemo predavačima što su nesebično i na razumljiv način podijelili svoja znanja i konkretne informacije korisne za svakodnevni život pojedinaca na zanimljivim, korisnim, ohrabrujućim, i inspirativnim predavanjima prožetim humorom i smijehom kao i na korisnim i praktičnim uputama za svakodnevno korištenje digitalne tehnologije. Također, zahvaljujemo svima koji su prisustvovali skupu uživo i putem Zoom platforme te mu doprinijeli svojim pitanjima i komentarima.

Skup su moderirale studentice 1. godine diplomskog studija psihologije Lara Fiolić, Dora Michelle Ljubetić i Petra Solić, koje su ujedno zaslužne i za odabir tema te predavača ovogodišnjeg stručnog skupa.

Hrvatsko katoličko sveučilište