Dragi studenti psihologije,

pozivamo vas na TRIBINU MINI PERSPEKTIVA.

Vrijeme održavanja: četvrtak, 12. 3. 2015 u 17:30 sati

Mjesto: dvorana “Bl. Alojzije Stepinac” na Hrvatskom katoličkom sveučilištu

Riječ je o mlađoj sestri Konferencije Perspektiva koja je nastala isključivo radi vas, studenata psihologije, koji ste se izjasnili kako je na fakultetima „previše teorije, a premalo prakse“.

Cilj nam je olakšati vam ulazak u svijet rada te približiti poslove i konkretne zadatke psihologa u praksi. Zbog toga smo pozvali 7 mladih diplomiranh psihologa iz 7 različitih područja psihologije koji će vam dati odgovore na brojna pitanja koja smo im mi postavili.

Dolazimo vam s pregršt pozitivne energije, nadamo se da ćemo je prenijeti na vas i potaknuti da se uključite i pitate naše izlagače sve ono što vas zanima i/ili što vam je ostalo nejasno.

Svakom izlagaču dali smo 15 minuta vremena da odgovori na sljedeća pitanja:

a) u kojem području ste zaposleni i koliko dugo?

b) na koji način ste došli do trenutnog radnog mjesta? Kako je izgledala selekcija? Koje su bile Vaše prednosti pred ostalim kandidatima? Jeste li imali kakve dodatne edukacije?

c) kakvo Vas je stanje dočekalo kada ste došli na posao – koliko/kako je posao strukturiran? Jesu li radni zadaci psihologa bili unaprijed određeni kada ste došli? Ako jesu, koji su to radni zadaci? Ako nisu bili određeni, kako ste ih Vi odredili? Jeste li imali mentora?

d) Kakav je bio odnos kolega i nadređenih prema vama u početku, a kakav je sada?

e) Kada ste se upoznali s radnim mjesto i okolinom, koje su to stvari koje Vam se sviđaju u Vašem poslu, a koje su Vam manje drage ili Vam se ne sviđaju uopće?

f) Koliko vas je fakultet pripremio za radno mjesto? Koje su vještine/znanja/sposobnosti potrebne za dobro obavljanje posla? Prema Vašem mišljenju, koja znanja ili dodatne edukacije bi Vam još dobro došle i zašto mislite da bi Vam bile korisne?

 

Mini PerspektivA provodi se i u suradnji s Hrvatskom psihološkom komorom čiji će predstavnik također ukratko predstavili rad krovne institucije psihologa.

 

7 područja psihologije koja će vam naši izlagači predstaviti su:

 

1) Klinička psihologija, Zdravstvena psihologija, Psihološko savjetovanje i medicina rada

2) Organizacijska psihologija

3) Školska i predškolska psihologija

4) Socijalna skrb i obiteljski centri, penološka psihologija

5) Znanost

6) Nevladine udruge

7) Sportska psihologija

 

Za više informacija posjetite našu web stranicu psihperspektiva.wix.com/perspektiva

Ako imate bilo kakvih pitanja, slobodno nam se javite na e-mail:

psih.perspektiva@gmail.com

Dođite, vidite i otiđite bogatiji!

 

Plakat-MP-hks-ispravak

 

Hrvatsko katoličko sveučilište