U petak 10. studenog 2023. u dvorani “Bl. Alojzije kard. Stepinac” Hrvatskog katoličkog sveučilišta održava se stručno usavršavanje – trajna formacija stručnih službi katoličkih škola u Republici Hrvatskoj o prevenciji nasilja u školama u organizaciji Nacionalnog ureda za katoličke škole Hrvatske biskupske konferencije.

U ime Sveučilišta okupljenih devedesetak nastavnika iz cijele Hrvatske obratio se rektor prof. dr. sc. Željko Tanjić koji im je zaželio dobrodošlicu i uspješan rad te ih je pozvao na ustrajanje u daljnjem učenju te predanosti radu ovog duhovno, ali i nastavno važnog posla. 

Preč. Ivica Žuljević, predstojnik Nacionalnog ureda za katoličke škole Hrvatske biskupske konferencije predvodio je uvodnu molitvu te prisutne nastavnike pozvao da koncentrirani rad koji će donijeti plodove.

U sklopu stručnog usavršavanja predavanja su održali prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander s predavanjem Škola, obitelj i nasilje i pročelnik Sveučilišnog odjela za komunikologiju prof. dr. sc. Danijel Labaš, na temu Djeca, mediji i nasilje. U drugom dijelu programa održano je pet radionica usmjerenih na dodatno obrazovanje o preventivnih tehnikama, razrješenju situacija te duhovnom oporavku osoba ranjenih nasilnim činovima.

Programom stručnog usavršavanja moderirao je Danijel Holeš, tajnik Nacionalnog ureda za katoličke škole Hrvatske biskupske konferencije.

Hrvatsko katoličko sveučilište