U petak 17. ožujka 2023. obilježen je 22. Tjedan mozga na Odjelu za psihologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Program su otvorili Rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić, pročelnica Odjela za psihologiju izv. prof. dr. sc. Ljiljana Pačić-Turk i dr. sc. Marijana Matijaš, viša asistentica na Odjelu za psihologiju.

Naši studenti i nastavnici pripremili su četiri predavanja koja su pokrila teme koje su u središtu ovogodišnje kampanje, a to su teme o razvoju mozga nakon rođenja, stupnjevima i stanjima svijesti te interakciji živčanog i probavnog sustava.

Dora Lončarić pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Sandra Nakić Radoš i asistentice Maje Žutić, mag. psych. je održala predavanje Kako način porođaja i majčino mentalno zdravlje oblikuju dječji razvoj?. Potom je uslijedilo izlaganje Neuroznanost meditacije i stanja svijesti koje je prezentirala Lara Fiolić pod mentorstvom dr. rer. nat Dominika-Borne Ćepulića. Studentice Ana Salarić, Maja Čabrajić i Sara Karašić, pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Anamarije Bogović, održale su predavanje Jesam li (ne)svjestan – kako izgledaju poremećaji svijesti i kako se mogu liječiti? Program je zaključen s temom Crijeva i mozak: veza dvaju svjetova koje su pripremili i održali Emma Konjević i Dominik Iveković pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Maje Jazvinščak Jembrek.

Hvala svim studentima i nastavnicima koji su marljivo radili na pripremi ovih tema te svim gostima koji su svojim dolaskom podržali ovu događanje.

Hrvatsko katoličko sveučilište