U utorak, 31. studenog 2023., studenti sveučilišnog prijediplomskog studija komunikologije u sklopu kolegija Središnje teološke teme i drugi studenti u sklopu izbornog kolegija Integral Ecology, uz pratnju izv. prof. dr. sc. Zorana Turze, doc. dr. sc. Đurice Pardona te vanjske suradnice Paule Zujić posjetili su Regionalnu energetsku agenciju Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA) u Bračku kraj Zaboka.

Posjet studenata započeo je predavanjem “What is going on with planet Earth? Introduction to climate issues” prof. dr. sc. Branka Grisogone koje je bilo usmjereno na teme nestanka snijega u planinama, potencijalnog presušivanja vodenih površina u Republici Hrvatskoj te utjecaja klimatskih promjena na ljudsko zdravlje. Na tu temu nadovezala se prof. dr. sc. Aleksandra Perčin s predavanjem “What is going on with our planet Earth? Introduction to agricultural issues” koja je naglasila da klimatske promjene jednako utječu na agrikulturu, koliko i ona na njih. Zaključno predavanje održala je doc. dr. sc. Ðurica Pardon na temu “Paths toward the awareness of the conventional relationship between humanity and the environment” istaknuvši kako je svako od nas odgovoran za promjenu. Potrebno je promijeniti male stvari u svakodnevnici, poput molitve zahvale prije jela, kako bismo postigli promjenu na bolje.

Nakon obilaska centra studenti su nastavili rad u dvije grupe. Studenti na kolegiju Integral Ecology su održali seminare i usmena izlaganja, a studenti na kolegiju Središnje teološke teme su s Ivanom Belić, univ. spec. rel. publ. koja posljednjih sedam godina obnaša dužnost glasnogovornice REGEA-e. S njom je kratki intervju vodila studentica druge godine sveučilišnog prijediplomskog studija komunikologije, Maja Karolj, nakon čega je glasnogovornica Belić odgovarala na pitanja studenata vezanih uz područje odnosa s javnošću.

Hrvatsko katoličko sveučilište