Naša sveučilišna zajednica zajedničkom svetom misom zahvalnicom proslavila je završetak akademske godine 2013./2014. 

Svetu misu zahvalnicu predvodio je brat Dražen Marija Vargašević koji se oprostio od našeg Sveučilišta, jer sljedeće akademske godine 2014./2015. više neće predavati već se, kako je sam rekao, odazvao Božjem pozivu da više učestvuje u radu svoje karmelićanske zajednice. 

U svojoj propovjedi brat Dražen je govorio o snažnoj vjeri koju svatko od nas treba pronaći u sebi, odabravši Isusa kao prioritet u svemu što radimo.

Istaknuo je kako je suša o kojoj se govori u čitanju, bila plod pogrešnoga usmjerenja “pogreška u strategiji, neučinkovitost metode, to je ono s čim su se susreli Izraelci”. Bog traži od nas iskorak i ne dopušta da ga podvrgnemo našim kriterijima i da ga ugradimo u naše projekte prema našim željama, i tako se Izraelci priklanjaju Baalu, očekujući rezultate, no Bog po proroku Iliji nagoviješta konačni okršaj Baalu. Htjeli su doći do rezultata, htjeli su na način po njihovim mjerilima. No, nema vode, nema perspektive. Tako je uvijek kad se čovjek klanja idolima, kad u središte svoga života, svoje pozornosti, svoje emocionalne i tjelesne usmjerenosti stavi ono što Bog nije, rekao je propovjednik te dodao da “kad nastojimo oko znanstvenog napretka, oko stvaranja naših projekata, oko podizanja životnih uspjeha, sreće na način da Bog nije u središtu, mi se redovito umaramo i nesretni smo, dolazimo na rub frustracije”. 
Suša i neuspjeh u našem životu može biti jako dobra spoznaja da presložimo stvari, a kad usmjerimo prema onome koji je istinski izvor života dobivamo blagoslov. Izlaz je u molitvi. Ilija se moli. Učenici kad su Isusa vidjeli u molitvi, on im je tad bio najprivlačniji i rekli su “Učitelju, nauči i nas moliti”, rekao je brat Dražen.. 
Na kraju homilije u duhu Isusova pitanja učenicima “što vi kažete tko sam ja”, Vargašević je istaknuo kako to pitanje Isus stavlja pred svakoga “i ne smijemo se obeshrabriti odgovoriti, i izabrati ono pravo, njegov put”. 

Na kraju misnog slavlja, koje je animirao naš zbor, rektor prof. dr. sc. Željko Tanjić poželio je studentima, profesorima i djelatnicima poželio blagoslovljen odmor: “Hvala svima na suradnji. Vidimo se na jesen. Molimo jedni za druge. Molimo i za nove studente koji će nam doći, koji će se upisati kako bi naša sveučilišna zajednica rasla ispunjena Kristovim duhom”. Zahvalio je bratu Draženu na zajedništvu i vremenu koje je proveo s nama uz nadu da će se naša suradnja nastaviti i ubuduće: “Hvala na svemu što si učinio, čime si nas obogaćivao, onim što si prenio na studentice i studente, a prije svega na tvojem svjedočenju kršćanskog, evanđeoskog, svećeničkog, redovničkog poziva.” Poklon, motiv Krista Svevladara iz Aja Sofije,  za brata Dražena izradio je naš djelatnik Stanko Pavković. 

Nakon svete mise uslijedilo je druženje uz roštilj i tombolu za koju su nagrade osigurale izdavačke kuće Kršćanska sadašnjost, Verbum i Teovizija, Hrvatski prirodoslovni muzej i Terme Tuhelj. 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište