U petak 17. lipnja 2016. godine zajednica Hrvatskog katoličkog sveučilišta svečanom Svetom misom zahvalila je Bogu za obilje primljenih darova u akademskoj godini 2015./2016. Svetu misu zahvalnicu predvodio je rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić u zajedništvu s dr. sc. Krunoslavom Novakom, izv. prof. dr. sc. Jerkom Valkovićem i vlč. Kristijanom Kuharom, dipl. theol i o. mr. sc.  Ivicom Musom.

 Pjevački zbor studenata Hrvatskog katoličkog sveučilišta prožeo je slavlje radosnim pjevanjem.

U svojoj propovijedi rektor Tanjić istaknuo je: „Znam da je ovakvih trenutaka malo u našem Sveučilišnom životu, ja bih ponekad volio i da ih je više. Stoga, ovakvi trenutci nisu pravilo nego iznimka. Ova misa prilika je da zahvalimo Gospodinu na svemu što smo primili u ovoj akademskoj godini. Toliko je bilo toga da je nemoguće sve pobrojati zato sam siguran da svatko od vas ima nešto u svome srcu zbog čega zna da treba biti zahvalan i nadam se da nema srca koje ne može za barem nešto izraziti zahvalnost jer srce koje nije sposobno zahvaljivati i koje ne može prepoznati da treba za nešto zahvaliti je zapravo tvrdo i okorjelo srce kojemu nešto nedostaje. Pavao nam u prvom čitanju govori kako se ne želi hvaliti, ali nabraja sve što je učinio i svoju pripovijest završava riječima: Treba li se hvaliti? Svojom ću se slabošću hvaliti. Sveti Pavao ne želi da njegova slabost ostane samo jedan dio njegova života nego da se pretvori u onu unutarnju jakost koja ga vodi kroz život. Nadam se da smo mi kroz slabosti naših odnosa, sveučilišnog sustava i svega onoga što smo često osjetili kroz ovu akademsku godinu, ipak možemo pohvaliti sa svime što smo postigli jer bez međusobne suradnje i povezanosti ne bi bilo moguće ostvariti puno dobra u znanju, nastavi i svemu onome što smo radili.“

Na kraju mise Rektor je zahvalio studentima i nastavnicima na međusobnom obogaćivanju i zajedničkom rastu uz zamolbu da u  trenucima odmora nađu vrijeme za molitvu i sabranost da kroz njih mogu vidjeti sve ono što su naučili i stekli, a što se pretvorilo u međusobni blagoslov.

 

Nakon svete mise uslijedilo je zajedničko gledanje nogometne utakmice u kojoj je nastupala Hrvatska reprezentacija protiv Češke. Druženje se nastavilo uz roštilj koji je svojim darovima omogućio gospodin Nikica­­­­­­­­ Mihić.

 

 

Foto: Dr. sc. Krunoslav Novak

 

Hrvatsko katoličko sveučilište