U srijedu 13. prosinca u novoj zgradi Kampusa održana je Adventska akademija koja je ove godine po prvi puta donijela novi svečani program. Naziv akademije bio je „Potecite, pastiri“, a tema cijele svečanosti odrastanje. Svečani program vodila je studentica komunikologije Matea Vidulić koja je u sat vremena i između različitih programskih točaka pričala priču o Božiću, odrastanju, blizini i nježnosti.

 

Studenti su Akademiju obogatili svojim talentima, pjevanjem, sviranjem i interpretativnim čitanjem. U glazbenom dijelu programa sudjelovao je Pjevački zbor Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Ženska klapa Odjela za komunikologiju kao i brojni studenti koji su nastupali uz harfu, flautu, gitaru i klavir. Adventska akademija je od ove godine bogatija i zbog udruge Smiješak za sve koja se upravo u ovoj svečanoj prigodi predstavila studentima, profesorima i djelatnicima, ali i svim ostalim posjetiteljima te na prigodan način pokazala važnost blizine tijekom dječjega odrastanja, posebice u bolnicama. Udruga Smiješak za sve provodi svoj najveći projekt Tete pričalice kroz koji volonteri i volonterke svakodnevno tijekom cijele godine odlaze na dječje bolničke odjele i djeci prije spavanja čitaju priče.

 

Adventsku akademiju zaključio je rektor prof. dr. sc. Željko Tanjić koji je u svečanom govoru zahvalio studentima, organizatorima i sudionicima na doprinosu i novom konceptu Akademije. U svom govoru se posebno zahvalio i docentu Krunoslavu Novaku na njegovom dosadašnjem vođenju zbora te je ujedno zahvalio i novoj voditeljici Franki Umiljanović Zorić koja je zbor vodi od ove akademske godine. Cjeloviti program ovogodišnje Akademije nalazi se u nastavku.

 

Ovim putem još jednom iskreno zahvaljujemo studentima na njihovom trudu, doprinosu i ljubavi koju su dali Akademiji, udruzi Smiješak za sve, Sveučilišnoj kapelaniji i Volonterskoj skupini Hrvatskog katoličkog sveučilišta te svima koji su na poseban način podržali ovogodišnju Adventsku akademiju!

 

 

Više o udruzi Smiješak za sve pogledajte na linku.

 

Tekst: Leali Osmančević, mag. comm.