U Lublinu na Katoličkom sveučilištu Ivan Pavao II. završena je konferenciji članica asocijacije Partnerstvo katoličkih sveučilišta (Catholic Universities Partnership). Okupljeni rektori katoličkih sveučilišta promišljali su o tema ovogodišnje konferencije Sveti Ivan Pavao II. o ideji i poslanju katoličkih sveučilišta. 

Rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić imao je prigode razgovarati s pristutnim rektorima i prorektorima europskih katoličkih sveučilišta. Izdvajamo susret s prof. dr. sc. Alfredom Wierzbiskim i prof. dr. sc. James A. McAdamskom, direktorom Nanovic Instituta za europske studije s američkog Sveučilišta Notre Dame, razgovor s Hannom Suchockom, bivšom predsjednicom poljske vlade i veleposlanicom Poljske pri Svetoj Stolici, a osobito su srdačni bili susreti s predstavnicima Katoličkog sveučlišta Ružomeroku i Ukrajinskog katoličkog sveučilišta.

Najavljeno je i potpisivanje sporazuma o suradnji s Katoličkim sveučilištem Ivan Pavao II iz Lublina koji će biti osnovica za buduće zajedničke projekte.

 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište