U petak 5. lipnja 2020. u dvorani “Blaženi Alojzije kard. Stepinac” održan je posljednji susret treće generacije komunikologa tj., treće godine preddiplomskog sveučilišnog studija Odjela za komunikologiju. Iako većina studentica i studenata planira nastaviti svoj put i na diplomskoj razini na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, nekolicina njih završava svoje školovanje s diplomom sveučilišne prvostupnice odnosno sveučilišnog prvostupnika. Susret je započeo zajedničkom molitvom koju je predvodio Sveučilišni kapelan vlč. Odilon Singbo, a cijeli program moderirale su studentice Odjela za komunikologiju Magdalena Bilkić i Ruža Iva Jurišić.  Posebno za ovu prigodu studenti su napisali svoju verziju pjesme Tango koja na humorističan i originalan način opisuje studiranje na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Kako bi dočarali tri godine studiranja studentice i studenti pripremili su prezentaciju sa slikama i videima koji prikazuju najbitnije i najzanimljivije događaje iz studentskog života. 

Sve prisutne pozdravio je rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta i zahvalio svim studenticama i studentima na angažmanima tijekom događanja na Hrvatskom katoličkom sveučilištu te rekao kako se nada za većinu da ovo nije oproštaj i da se vide na jesen u novoj akademskoj godini.

Zahvaljujem vam što ste odabrali Hrvatsko katoličko sveučilište i Odjel za komunikologiju za svoj studij, veselim se da će većina vas nastaviti svoj put na Hrvatskom katoličkom sveučilištu na diplomskoj sveučilišnoj razini – rekao je pročelnik Odjela prof. dr. sc. Jerko Valković. 

U ime studenata treće godine preddiplomskog sveučilišnog studija Odjela za komunikologiju svim prisutnima obratila se predstavnica godine studentica Anamaria Renić:

Evo, na kraju tri godine, u našem srcu ostaje samo jedna misao – HVALA. Hvala Sveučilištu koje pristupa svakome od nas na osobnoj i sveobuhvatnoj razini. Inzistirajući na interdisciplinarnosti koja katkad nailazi na određenu dozu otpora od studenata jer zahtjeva izlazak iz zone poznatoga, ali koja nas je ipak oblikovala ne samo da budemo stručnjaci u svome području, već stručnjaci za život. Hvala što naš studij nudi puno više od samog prenesnog znanja, nudi otvornost – otvorenost naših profesora za savjet, konzultacije i razgovor, otvorenost našeg kapelana za sve brige, poteškoće i radosti koje susrećemo tijekom našeg studentskog hoda. Otvorena vrata kapelice – koja svojom nenametljivošću neprestano poziva, ali nikad ne inzistira. Hvala za svakodnevne mise pa i onda kad na njima nismo osobno prisutni. Hvala na svakom praktičnom životnom primjeru, osobito obiteljskog života kojem smo svjedoci na Te Deumu, studentskim putovanjima i svim ostalim, nama osobito dragim, neformalnim druženjima. Posebno vam hvala što ste nas već na samom početku našeg studija motivirali dodjelivši nam mladu, poletnu i brižnu znanstvenicu kao voditeljicu godine. Što bi se reklo – ma da je bolja ne bi valjala! Iako svjesni da nismo uvijek znali izraziti svoju zahvalnost u onoj mjeri kojoj ste Vi pokazali svoje zauzimanje za nas. Ovim putem Vam se želimo zahvaliti. Hvala na osjećaju prisnosti koju osjećamo, zajedništvu koje gradite među nama i znanju koje ste nam prenijeli, ali dakako i na svim znanstvenim bazama u koje ste nas uputili. A posebno Vam hvala na molitvi kojom nas pratite. Hvala još jednom svima vama, sigurna sam da će s ovakvim čvrstim temeljima naša suradnja i druženje na diplomskom studiju biti još plodonosnija.

Tijekom tri godine njihove izazove skupa je s njima je rješavala njihova voditeljica godišta Leali Osmančević, mag. comm. koja je istaknula: “Bili ste generacija za poželjeti, sjećam vas se s pristupnih intervjua i svjedočila sam vašem napretku, usavršavanju u svakom pogledu i upornosti koju posjedujete. Hvala vam što sam i ja uz vas puno naučila te vam želim puno uspjeha u nadi da ću ipak većinu vas vidjeti i na jesen!

Fotografije: Magdalena Bilkić

 

Hrvatsko katoličko sveučilište