U ponedjeljak 14. listopada 2019. na poziv rektora Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željka Tanjića i sveučilišnog kapelana vlč. Odilona Singboa svećenici Maksimirskog dekanata posjetili su Hrvatsko katoličko sveučilište. Svećenike u posjetu Hrvatskom katoličkom sveučilištu dočekali su rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta, prorektori i pročelnici te sveučilišni kapelan.

Program susreta započeo je u Sveučilišnoj kapeli Hrvatskog katoličkog sveučilišta zajedničkom molitvom Srednjega časa.
U dvorani „Blaženi Alojzije kard. Stepinac“ rektor Tanjić okupljenim svećenicima predstavio je razvoj Sveučilišta, njegov pravni i društveni status te projektno-znanstvene aktivnosti HKS-a, a osobitu je pozornost posvetio prenošenju ideje o Hrvatskom katoličkom sveučilištu kao odgojno-obrazovnoj instituciji s misijom širenja poslanja Crkve i katoličkog identiteta među mladima.

Predavanje na temu Isusov način svećenicima održala je dr. sc. Snježana Mališa s Odjela za komunikologiju u kojem je istaknula da je pastoralno djelovanje u stalnoj napetosti između pomno organiziranih pastoralnih aktivnosti i nepokolebljivog Da! Isusu Kristu koje se otkriva u autentičnom svjedočenju i putu prema svetosti. 

U nastavku programa susreta, prorektor za organizaciju i poslovanje na Hrvatskom katoličkom sveučilištu prof. dr. sc. Gordan Črpić predstavio je rezultate istraživanja u okviru projekta „European Values Study“ koje se usredotočilo na sustave vrednota u Republici Hrvatskoj.

Nakon što su izmolili Angelus gosti su zajedno s domaćinima obišli Kampus Hrvatskog katoličkog sveučilišta.
Ovakav tip susreta postaje uobičajenom praksom u kojem se svećenike Zagrebačke nadbiskupije bolje upoznaje s djelovanjem Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Hrvatsko katoličko sveučilište