U petak 9. svibnja 2017. godine u Vijećnici Hrvatskog katoličkog sveučilišta obilježen je posljednji dan nastave na drugoj godini sveučilišnog diplomskog studija Sestrinstvo.

„Od srca Vam čestitam na svemu što ste kroz ove dvije godine postigli. Uskoro ćemo čitati i vaše diplomske radnje, organizirati obrane. Doći će brzo i promocija. Na tom putu vam želim puno sreće i Božjeg blagoslova vama i vašim obiteljima“ – rekla je u svome obraćanju pročelnica Odjela za sestrinstvo doc. dr. sc. Marta Čivljak. U ugodnoj atmosferi Vijećnice Sveučilišta studentice su podijelile svoje iskustva o studiranju, poslu, praksama, ali su se i prisjetile svojih početaka studija na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

„Sada kad smo ovo naše druženje priveli kraju, razmislili smo o njegovim početcima. Ni mi nismo bili sigurni što nas čeka, a vjerujemo kako je i vas pratio sličan osjećaj. Došli smo tu prvog dana nas dvadeset i petero, svi pomalo izbezumljeni od brzine kojom se situacija odvijala- prijava, razgovori, upisi. Odjednom smo, a da se nismo ni snašli ponovno sjedili u studentskim klupama. Došli smo iz različitih krajeva, različitih dobi, svatko sa svojim motivima i očekivanjima, a opet, svi smo u klupama bili isti. Svi smo se borili sa istim problemima, ponajprije s nedostatkom vremena- teško je bilo u kratkih 24 sata stisnuti sve obaveze.“ – obratila se u ime studenata diplomskog sveučilišnog studija Odjela za sestrinstvo studentica Marija Šibalić.

Obilje Božjeg blagoslova i uspjeha  na  završetku školovanja  i u poslu svim prisutnima zaželio je  i rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić.

 

 

Susret studenata izvanrednog diplomskog studija Sestrinstvo_generacija 2015-2017 (1)

 

Drage studentice i studenti,

od srca Vam čestitam na svemu što ste kroz ove dvije godine postigli. Uskoro ćemo čitati i vaše diplomske radnje, organizirati obrane… Doći će brzo i promocija. Na tom putu vam želim puno sreće i Božjeg blagoslova Vama i vašim obiteljima. Završila bih ovo obraćenje s riječima zaštitnice našeg Odjela, Sv. Majke Tereze iz Kalkute: “Nije važno činiti velike stvari, već male stvari velikim srcem.”

Vi zasigurno radite velikim srcem i na tome Vam hvala!

Vaša, 
doc. dr. sc. Marta Čivljak
pročelnica Odjela za sestrinstvo

 

Hrvatsko katoličko sveučilište