IMG_9681

 

 

U petak, 18. listopada 2013. održan je susret profesora sa studentima diplomskog studija povijesti. 
Susret je osobito važan jer se radi o studentima prve generacije povijesti koji su uspješno završili preddiplomski studij i sad nastavljaju studirati na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, izabravši na diplomskom studiju  usmjerenje Stari vijek i Srednji vijek ili usmjerenje Suvremena povijest. 

Od 32 studenta, koji su se upisali na diplomski studij, svi studenti su bili na preddiplomskom studiju na HKS-u osim dvije studentice koje su došle sa Zagrebačkog sveučilišta. 

Susret je započeo zajedničkom svetom misom u Sveučilišnoj kapeli. Svetu misu predvodio je dr. sc. Krunoslav Novak. Nakon svete mise studenti su imali susret s rektorom, prorektorima i pročelnicom Odjela za povijest, doc. dr. sc. Ines Sabotič.

U uvodnoj je riječi rektor prof. dr. sc. Željko Tanjić čestitao studentima na uspješno završenom preddiplomskom studiju, zaželio dobrodošlicu studenticama koje su se priključile našoj akademskoj zajednici te  istaknuo važnost izvrsnosti koja je izazov za studente i za njihove predavače te da se na njoj treba ustrajati i tijekom diplomskog studija. Dojmljivim, prigodnim govorom studentima se obratila pročelnica Odjela za povijest doc. dr. sc. Ines Sabotič, a diplomski studij, njegove posebnosti i praktične informacije o studiju,  predstavio je doc. dr. sc. Ivan Majnarić. 

 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište