Ravnatelj Instituta Ruđer Bošković dr. sc. Tome Antičić i rektor HKS-a prof. dr. sc. Željko Tanjić s prorektorima prof. dr. sc. Hrvojem Štefančićem i prof. dr. sc. Gordanom Črpićem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U petak, 13. rujna 2013. godine Hrvatsko katoličko sveučilište posjetio je ravnatelj Instituta Ruđer Bošković dr. sc. Tome Antičić, viši znanstveni suradnik.

S rektorom HKS-a prof. dr. sc. Željkom Tanjićem, prorektorom za znanost
prof. dr. sc. Hrvojem Štefančićem i prorektorom za nastavu prof. dr. sc. Gordanom Črpićem ravnatelj Antičić razgovarao je o dosadašnjoj kao i o planovima za buduću suradnju na znanstvenim i studijskim projektima, a na temelju potpisanog Sporazuma između Instituta i Sveučilišta.

Rektor Tanjić zahvalio je ravnatelju Antičiću na podršci koju Institut pruža Sveučilištu, istakavši važnost suradnje u nastavi na HKS-u u kojoj sudjeluje četvero znanstvenika dijelom zaposlenih na Institutu Ruđer Bošković i na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

Nakon razgovora ravnatelj Antičić i domaćini su obišli kampus Sveučilišta.

Institut Ruđer Bošković svojom veličinom, znanstvenom produktivnošću, međunarodnom prepoznatljivošću u istraživanju te kvaliteti znanstvenog kadra i istraživačke opreme predstavlja stožernu znanstvenu ustanovu u Republici Hrvatskoj u području prirodnih i biomedicinskih znanosti te istraživanju mora i okoliša. Institut je vodeća i međunarodno najkompetitivnija nacionalna ustanova s obzirom na sudjelovanje u međunarodnim istraživačkim projektima poput IAEA, EC FP5-7 programa Europske komisije, NATO, NSF, SNSF, DAAD i drugih inozemnih znanstvenih zaklada.Danas se preko 550 znanstvenika i istraživača u preko 80 laboratorija bavi istraživanjima iz teorijske i eksperimentalne fizike, fizike i kemije materijala, elektronike, fizičke i organske kemije i biokemije, molekularne biologije i medicine, mora i okoliša, informatike i računarstva te laserskim i atomskim istraživanjima i razvojem. www.irb.hr

 

Hrvatsko katoličko sveučilište