Prof. dr. sc. d.h.c. Emilio Marin, prorektor za međunarodnu suradnju Hrvatskog katoličkog sveučilišta, sudjelovao je na znanstvenom skupu „Stoljeće hrabrih: Arheologija rimskog osvajanja i otpora starosjedilaca u Iliriku za vrijeme Augusta i njegovih nasljednika“, u organizaciji Filozofskog fakulteta iz Zagreba, u povodu 2000 godina od Augustove smrti, kao pozvani predavač, u Zagrebu, gdje je 23. rujna 2014. održao predavanje pod naslovom „Pogled na Augusteum Narone dva desetljeća nakon otkrića“, te u Vidu, Metković, gdje je sudionike vodio po arheološkom lokalitetu.

 

 stoljeće hrabrih

U povodu Augustova jubileja i dva desetljeća od otkrića Augusteuma Narone, upriličena je u Arheološkom muzeju u Zagrebu izložba Arheološkog muzeja Narona iz Vida, Metković pod naslovom „Augusteum Favissa“. U ime organizatora prorektor Marin je otvorio izložbu prigodnim govorom 23. rujna 2014.

 

 augusteum favissa

 

Prof. dr. sc. d.h.c. Emilio Marin je također sudjelovao na znanstvenom skupu „Dani dr. Nike Andrijaševića“ u Gradcu, u organizaciji Općine Gradac i Društva hrvatskih književnika od 25.-28. rujna 2014., kao pozvani sudionik simpozija, te je podnio priopćenje pod naslovom „Zakašnjelo kršćanstvo u južnoj Dalmaciji“.

dani nike

 

 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište